De ce este greu pentru occidentali să se stabilească în Israel

419Întrebare: De ce este foarte greu pentru europeni și pentru reprezentanții civilizației occidentale în general să fie absorbiți în Israel?

Răspuns: Culturile sunt diferite. Israelul este o cultură est-europeană, nu occidentală. Până la urmă, principiul vieții evreiești — colectivismul, responsabilitate reciprocă, empatia reciprocă — nu are nimic de-a face cu cel european și cu atât mai mult cu modul de viață american.

Desigur, putem trăi și prospera acolo, dar pentru a ne adapta cu adevărat la societatea lor, să ne simțim confortabil în ea, nu putem. Totuși oamenilor care se stabilesc aici, a doua sau a treia generație, le este foarte greu să se stabilească – trebuie să treacă din nou printr-o perioadă de adaptare. Prin urmare, își creează propriile comunități.

În plus limba, cultura locală și relațiile locale sunt destul de deformate aici. La urma urmei Israelul este o țară foarte ciudată, cu o birocrație uriașă, probleme de securitate și „ferme colective” necorectate, care au venit în număr mare din toate țările și nu se pot uni și topi într-un singur întreg.

Desigur, pentru occidentalii care vin din confort deplin, părăsind vile imense, piscine și orice altceva, cultura europeană, de care s-au agățat și pe care o consideră cea mai mare și mai avansată, aici este foarte greu.

Deci, îi înțeleg dar nu au încotro. Ei pot merge în alte țări, dar nu văd un viitor pentru ei acolo. Evreimea europeană nu are viitor. Acolo este dezvoltarea treptată a nazismului, care va pune din ce în ce mai multă presiune asupra lor.

După cum știm din experiența Germaniei, evreii pot trăi acolo până în ultimul moment și apoi își pot justifica persecutorii. Istoria se repetă. Nu va fi altfel în Europa de data aceasta.

Și în America la fel. Doar că America este prea mare, prea divizată și prea stratificată. Dar chiar și acolo va crește ura reciprocă, deoarece șapte până la opt milioane de evrei s-au stabilit între latino-americani, afro-americani și europeni și sunt ca un os în gât. Micul os din gât încă se simte mai mare decât orice altceva.

Prin urmare, totul va escalada pentru că prin agravare putem rezolva această problemă, adică să ne dăm seama de ce apare o astfel de ură.

Și în secolele trecute a existat această problemă, dar nu a fost recunoscută. În primul rând, au fost condiții religioase pentru aceasta, apoi cele financiare. Chiar dacă ele există și astăzi, în principiu omenirea ar trebui să clarifice totul pentru ea însăși. Aceasta este o problemă eternă care nu va dispărea.

Noi cabaliştii, trebuie să ne răspândim viziunea. Drept urmare, mai devreme sau mai târziu lumea va ști motivul unor astfel de relații și la ce duc ele.

KabTV “Am primit un apel. Mutarea în Israel” 07.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: