De ce este greu să ne amintim că nu există nimeni altcineva în afară de el?

Întrebare: În cazul în care toţi prietenii sunt, de asemenea, o parte din sufletul meu, ce trebuie să învăţ despre atitudinea mea faţă de ei la fiecare imagine pe care Creatorul mi-o arată?

Răspuns: Adevărul este că prin intermediul prietenilor, Creatorul ne oferă instrumente prin care putem să-L contactăm. Apoi, acelaşi lucru trebuie să fie făcut cu întreaga lume, pentru a  ajunge la nivelul de „nu este nimeni altcineva în afară de El.”

Întrebare: De ce este atât de greu să cred că nu există nimeni altcineva în afară de El? Vreau în mod constant să părăsesc această idee pentru că este atât de dificil.

Răspuns: În primul rând, Masach (ecranul) este foarte gros, şi este foarte greu pentru noi să pătrundem prin el pentru a menţine în mod constant gândul „nu este nimeni altcineva în afară de El„.

Totuşi, Masach (ecranul) devine gradual mai subţire şi devine mai uşor să îl depăşim. În cele din urmă, înţelegem că este chiar un lucru bun ca Masach să rămână, deoarece ne furnizează literele muncii, senzaţiile şi abilitatea de a ne ţine de Creator.

Dacă Masach ar dispărea complet în toate, cu siguranţă am spune că „Nu există nimeni în afară de El” în toate, iar imaginea imaginea lumii va arăta unei persoană cum să se menţină legată de Creator.

Din partea 1 a Cabalei zilnic Lectia 14/5/14, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: