De două ori despre iubire

Întrebare: O persoană obişnuită înţelege manifestarea corporală a iubirii pentru mamă şi copil. Poate să înveţe ceva din asta în termenii obţinerii iubirii spirituale?

Răspuns: Nu aş sfătui angajarea în psihologie, mai ale cu mama şi copilul. Eu dau adeseori acest exemplu numai pentru că este real, dar nimic mai mult. Iubirea pe care o obţinem între noi, în grup, nu este deloc aşa. Este specială. Este construită pe echilibrul dintre două proprietăţi opuse.

Întrebare: Adică ceea ce ştie cineva despre iubire şi ură din experienţa de viaţă nu are nimic de a face cu iubirea de care vorbeşte Cabala. De ce nu au ales Cabaliştii un alt cuvânt pentru a exprima acest concept?

Răspuns: Pentru a explica lumea superioară, Cabaliştii folosesc limbajul lumii noastre egoiste, ceea ce numim „limbajul ramurilor”. Nu există altă modalitate. Luăm definiţiile obiectelor şi fenomenelor din lumea noastră, iar cu ajutorul lor descriem lumea superioară ca existând într-un echilibru reciproc între două proprietăţi opuse. Iar lumea noastră nu este deloc aşa.

Va trebui să încercăm foarte mult să găsim interacţiunea corectă dintre noi, pentru a învăţa ce înseamnă construirea relaţiilor spirituale şi iubirii dintre noi.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 06.08.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: