De unde ar trebui să vină apelul către Creator?

938.07Întrebare: Cum se poate forma cererea de a anula coaja egoistă și de a ieși la adevărata conexiune lăuntrică a inimilor? Ce este această cerere? Cum să o exprimăm?

Răspuns: Aceasta este o întrebare care nu are răspuns. Tu însuți, prin propriile eforturi ar trebui să te apropii de a simți cum trebuie să ceri pentru a merita un răspuns. Între timp, nu ai meritat un răspuns, pentru că cererea ta nu este încă suficientă, nici în forță, nici în conținut.

Iată cum este scris în al cincilea extras, Maor VaShemesh: „Cea mai importantă este conexiunea adevărată, dragostea și afecțiunea între prieteni. Aceasta provoacă toate salvările și îndulcirea judecăților. Când vă adunați împreună în dragoste și prietenie, prin aceasta, toate judecățile sunt îndepărtate, îndulcite cu îndurare, iar îndurarea completă și Hassadim [mila/grația] dezvăluită, sunt revelate în lume prin conexiune.”

La asta trebuie să vă gândiți. Apelul către Creator trebuie să vină din conexiune, din relația corectă dintre noi. Este incredibil de greu, dar așa ar trebui să fie aranjat.

Și ce să cereți? Trebuie să ajungeți la o stare în care ați făcut tot ce ați putut pentru a vă apropia de prietenii voștri și ați constatat că între voi există încă un decalaj. Simțind acest decalaj, strigați la Creator să vă ajute să faceți saltul deasupra lui. Atunci va funcționa.

Din Convenția „Arava” în Europa—Lituania 2022, Lecția 1, 22.07.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: