De unde luăm dorinţa pentru spiritualitate?

Întrebare: Ce putem face dacă, după mulţi ani de studiu, nu mai există dorinţa de a merge la grup şi a studia înţelepciunea Cabala? La început mi s-a părut că am descoperit „piatra filozofală” şi scopul întregii mele vieţi a fost în înţelepciunea Cabala.

Răspuns: Atâta timp cât ego-ul tău a fost interesat în studiul înţelepciunii Cabala, ai alergat să studiezi, ai învăţat metoda şi ţi-a fost foarte bine. Dar, astăzi, ego-ul tău vrea altceva şi este gata să abandoneze studiul. Chiar crezi că poţi să înveţi sistematic şi serios şi, astfel, să înţelegi înţelepciunea Cabala? Iar asta este valabil şi pentru alte ştiinţe. Cum o faci? Ţi s-a dat oportunitatea de a înţelege şi a ştii cum este construită lumea în care trăieşti, cum să o transformi în Grădina Raiului! Asta este pentru tine, personal, pentru tine însuţi. Vrei? Dă-i drumul. Nu? Din nefericire eu nu pot să îţi dau o dorinţă.

Pot să îţi dau doar un sfat: trebuie să vă jucaţi unul cu altul. Dă un exemplu altcuiva, care este cea mai mare dorinţa a ta. Trebuie să vezi cât de important este ca tu să descoperi menirea vieţii, scopul şi secretele ei!

Nu întârzia, ci fi sigur că înţelegi! Acesta este un mare adevăr, adevărul! Latent în el se află o caracteristică care este atât de importantă pentru lume pentru a atinge echilibrul şi un viitor bun pentru tine şi copiii tăi. Ca să spun aşa, eşti implicat în cea mai importantă și interesantă înţelepciune, care ţi se revelează gradual. Ţi-ai pierdut răbdarea? Trebuie să o iei de la mediu.

Este spus: „cumpără-ţi un prieten” (Pirkvei Avot 1:6). Când eşti într-o relaţie bună şi normală cu el, poţi să obţii dorinţa lui şi să continui să studiezi şi nu mai ai nevoie de altceva. Vei începe să descoperi lumea superioară în conexiunea dintre voi, iar acolo, gradual, ca dintr-o fântână cu apă vie, vei începe să observi în lumea superioară cum se nasc în tine din ce în ce mai multe acţiuni şi evenimente viitoare din lumea noastră. Te vei vedea acolo pe tine şi pe prietenul tău într-o stare perfectă.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 08.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed