De unde vine opoziția față de Înțelepciunea Cabala ?

Întrebare: Fiica mea mică refuză să guste anumite alimente, susținând că acestea nu au un gust bun, chiar dacă ea nu le-a gustat. Care este motivul pentru acest tip de comportament natural ?

Eu cred că mulți oameni simt la fel despre înțelepciunea Cabalei, simțind repulsie față de ea, deși ei nu înțeleg cu adevărat ce este. Înțelegerea acestui fenomen ar putea ajuta la răspândirea înțelepciunii Cabalei în lume.

Răspuns: Dacă nu știm ca ceva are un gust cunoscut, nu-l dorim. Dar, odată ce am gustat, începem să tânjim după el, in acord cu Reshimo, impresia că este deja gustat.

Opoziția față de înțelepciunea Cabalei provine din insuficienta unui Reshimo (înregistrare spirituală), dar mai ales pentru că înțelepciunea Cabalei este în opoziție cu natura noastră și este vorba de corectarea ego-ului, care este de fapt întreaga noastră esență. Prin urmare, doar o persoană căreia îi este dezvăluit Reshimo, impresia unei prime stări spirituale, va veni să studieze și să pună în aplicare înțelepciunea Cabalei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: