Deci ai iesit la protest? Ai noutati!

Intrebare: In 15 Octombrie va avea loc un protest social in intreaga lume. Cu ce fel de actiuni trebuie sa participam?

Raspuns: Pentru inceput, nu putem sta deoparte, departe de lume si nu putem pleca de langa oameni. Este scris: „Ma aflu printre oamenii mei”. De-a lungul timpurilor, Cabalistii au pastrat socoteala a tot ceea ce s-a intamplat, cu toate ca ei insisi au stat in umbra.

Simtind pulsul publicului si procesele care au loc in societate, ei au modernizat intelepciunea Cabalei in mod corespunzator. Pentru ca, scopul Cabalei este de a revela forta superioara in aceasta lume. Cand se manifesta intre noi, in noi, atunci vom atinge perfectiunea.

De aceea venim la demonstratie impreuna cu ceilalti oameni. Si cel mai bine ar fi sa nu fim simtiti sau recunsocuti acolo. Pentru ca, o demonstratie nu este locul in care sa dai explicatii. Trebuie doar sa distribuim materialele noastre, care trebuie bine gandite si verificate inainte. Sa lasam fly-erele sa isi gaseasca drumul in diferite tari si in diferite limbi. In ele oamenii vor citi despre adevaratele probleme si solutia lor, si vor gasi de asemenea un link catre site-ul nostru, care va da o multime de explicatii detaliate.

Este foarte important sa folosim citatele oamenilor de stiinta care ne impartasesc punctul de vedere. Punctul lor de vedere ar trebui subliniat in paginile site-ului nostru.

Asadar, la demonstratii ar trebui sa socializam cu toti sau sa ne identificam cu toti ceilalti, dar tot ce trebuie este sa dam acele fly-ere. In acest fel invaluim masele cu informatiile noastre in loc sa pierdem timpul in conversatii particulare. In aceste circumstante acesta este tot ce ni se cere. Tot restul tine de mesele rotunde, de discutii si clarificari, care sunt forme nepotrivite in acest caz. Dati-i omului materialele, lasati-l sa le puna in buzunar sau poseta si o zi sau doua mai tarziu ne va gasi el.

Asadar noi nu reprezentam pe nimeni, lucram doar ca si „postasii”, distribuind din mana-in-mana materialele. Explicatiile vor fi auzite in liniste. Ele sunt revelate de-a lungul discutiilor, in cautarea raspunsurilor.

De aceea, pentru inceput, nu lua metoda din Israel drept exemplu. Totul este diferit in locatia ta, asa ca actioneaza independent. Introdu parerile oamenilor de stiinta in materiale si da fiecarui participant la demosntratie fluturasul tau cu mesajul clar, si cu datele de contact.  De asemenea, incearca sa te faci auzit in locul in care protestatarii se intalnesc in internet. Pentru asta nu este nevoie sa fii in contact cu organizatorii.

Intrebare: Cum ar trebui sa fie mesajul?

Raspuns: Mesajul este simplu: Toate problemele lumii sunt cauzate de faptul ca lumea a devenit integrala si globala, dar noi nu ii corespundem inca. Dimpotriva, am ramas in urma pentru ca nu suntem uniti si nu ne unim. Ca sa sprijinim asta, citam cuvintele oamenilor de stiinta ca dovada.

Mai mult, pentru a ne uni, nu trebuie sa provocam dezordine sau sa rasturnam pe cineva in nici un fel. Prima data trebuie sa intelegem ca unificarea este cu adevarat necesara, iar apoi putem merge la discutii. Trebuie sa organizam locuri unde sa comunicam cu ceilalti si unde vom pune bazele fundatiei pentru unitatea noastra. Aceste locuri cel mai adesea vor fi virtuale si de aceea putem invita toata lumea sa vada site-ul nostru.

Planul este asta: cauza problemelor – solutia – parerea oamenilor de stiinta – si locul in care sa invitam oamenii pentru pentru a incepe o discutie si a ajunge la o solutie, in loc ca iar si iar sa iesim in strada. Cat timp vom rezista in felul asta si ce ne va aduce?

In afara de asta, fluturasul nostru trebuie sa evidentieze faptul ca noi nu suntem pentru dezordine. Pentru ca sunt multe forte implicate in protest care sunt interesate sa provoace dezordine.
Din partea a 5a a  Lectiei zilnice de Cabala 10/10/11, “Peace in the World”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed