Deconectarea comunităților, partea a 2-a

Problema revenirii

Întrebare: De ce, chiar și în vremurile noastre, evreii religioși care trăiesc, să zicem în America, nu se mută în Israel? Care este motivul?

 Răspuns: Există două motive. Primul motiv este că evreii americani nu au niciun stimulent religios să trăiască aici. Este suficient ca ei să vină aici o dată pe an. Mai mult, astăzi nu este deloc o problemă. Practic, vin aici de trei ori pe an pentru trei sărbători majore.

Al doilea motiv este că se spune că evreii se vor întoarce în țara sfântă împreună cu Mesia (cu izbăvitorul), dar el nu este acolo. Deci, dacă nu este acolo, atunci unde să mă duc? Nu voi încălca porunca de bază pentru a mă întoarce.

Adică, întoarcerea când ești pregătit să pleci este o mișcare anti-religioasă, sionistă. Și în sens religios, evreii vor ajunge și vor popula Țara lui Israel împreună cu Mesia.

Comentariu: Cu toate acestea, aici trăiesc mulți evrei religioși.

Răspunsul meu: Diferite tendințe religioase interpretează întoarcerea în moduri diferite.

Întrebare: Care este motivul pentru care multe mișcări religioase și non-religioase, inclusiv popoarele lumii, cred că locul evreilor este în Țara lui Israel?

Răspuns: Ar trebui să fie așa. Practic, oamenii ar trebui să se întoarcă în țara lor. Așa spune Tora, toți profeții spun așam deci înapoi în zilele în care am fost expulzați din casele noastre. La urma urmei, exilul babilonian a avut loc la vremea profeților care ne-au readus din Babilon în această țară în perioada dintre Primul și al Doilea templu.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării Poporului Israel” a KabTV, 8/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed