Deconectarea de comunități, partea 7

Oamenii cu două rădăcini opuse

Întrebare: Ce poate uni oameni complet diferiți dacă fiecare rămâne cu propria lor direcție ideologică?

Răspuns: Ei pot fi uniți doar prin străduința pentru un singur Creator comun, care prin Avram I-a invocat în Babilonul antic să se unească deasupra tuturor diferențelor, așa cum este spus: “Iubirea acoperă toate crimele”, pentru a deveni o singură națiune spirituală unificată.

Evreii nu sunt o națiune obișnuită. Dacă începem să studiem ADN-ul lor și alte diferențe psihologice, noi vom vedea că ei sunt diferiți unul față de celălalt. În ce aspect sunt la fel? Doar în faptul că ei vin dintr-o singură rădăcină, nu psihologică, nu genetică, ci spirituală.

Acesta este o națiune specifică în care sunt două rădăcini opuse: animalică și spirituală. Rădăcinile lor animalice sunt foarte diverse deoarece ei vin din șaptezeci de națiuni din Babilonul antic. Și rădăcina lor spirituală este una deoarece în timpul lui Abraham, reprezentanții diferitelor națiuni s-au unit și au devenit o singură națiune spirituală cu o singură rădăcină spirituală: cu Creatorul în ei înșiși. Ei ar trebui să se întoarcă la acea stare.

Comentariu: Este greu de imaginat cum toată lumea poate avea același Creator. Toată lumea are propriul Creator. El spune cuiva: “Tu trebuie să vii în Israel”. Și altuia: “Tu ar trebui să stai în America și să îl aștepți pe Mesia acolo.”

Răspunsul meu: Dacă noi facem ce spune știința Cabala și nu ce inventează filozofiile și tot felul de izvoare spirituale, care doar rup în bucăți masele evreiești, atunci noi vom știi care este adevărul. Iubirea va acoperi toate crimele.

Pentru mai multe pe acest subiect, citiți cărțile mele Ca un mănunchi de trestii: de ce unitatea și garanția reciprocă sunt chemarea de astăzi și Alegerea evreiască: Unitate sau anti-semitism, fapte istorice despre anti-semitism ca o reflecție a discordiei sociale evreiești.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 8/12/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: