Depresia printre tineri

Astazi am stat de vorba cu parintii care se plang de starea de depresie a copiilor lor. Sunt perplexi si nu stiu ce sa faca. Depresia ii impinge des sa faca prostii, deoarece fac totul pentru a acoperi si suprima depresia cat mai mult posibil.

Depresia printre tineri este o problema internationala. In jur de 15% din tineret este depresiv, iar in anumite natiuni numarul este chiar mai mare.

Este foarte dureros sa-ti vezi copiii sau nepotii in asemenea situatii. Asadar, depinde de noi sa incercam sa le oferim o existenta plina de sens, pentru ca viata este colorata, complexa si foarte profunda.

Daca “inotam” si plutim pe suprafata vietii, suntem precum raurile care se aduna spre oceanul vietii. Dar daca ne scufundam si atingem fundul in mod particular, gasim scopul existentei noastre in asta, dezvoltarea planului creatiei, si realizam ca, de fapt, suntem creaturile cele mai unice din univers.

Exista un scop maret al vietii noastre. Putem “sa ne ridicam la stele”, asta insemnand ca putem transcede spatiul si timpul si sa atingem o stare infinita.

Depinde de noi sa descoperim si sa diseminam cunoasterea despre asta, nu pentru noi, ci pentru copiii si nepotii nostrii, astfel incat ei sa-si poata atinge propria lor fericire. Haideti sa ne gandim la asta astazi !

Din emisiunea de pe Kab TV “Intelepciunea zilei” 17.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed