Descoperirea de sine în Infinit

Întrebare: În articolul „Pacea în lume,” Baal HaSulam scrie că, în realitate, noi daruim altora fara niciun beneficiu pentru noi înşine. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Suntem cu toţii în Infinit, într-un sistem minunat. Noi toti ne daruim unul celuilalt şi toate sufletele sunt corectate şi complet umplute. Sfârşitul unei acţiuni este în gîndirea sa iniţială. Nimic nu ne separă şi suntem toţi în adeziune cu Creatorul. El şi Numele Lui sunt unul.

Da, suntem în Infinit, dar ca să devenim conştienţi de aceasta stare, să existam în ea, s-o controlam şi s-o înţelegem în toata profunzimea sa, iar prin aceasta să înţelem forţa care a stabilit-o, noi trebuie să înţelegem şi să devenim conştienti de toate elementele sale . Acesta este motivul pentru care ne aflăm într-o stare complet opusa si incepem sa ne dezvoltam treptat. Este ca şi un copil care nu ştie unde este, ceea ce se întâmplă în jurul lui şi cine are grija de el. Dar încetul cu încetul el creste, pana cand devine un adult.

Aşa că noi acum suntem în lumea Infinitului, dar n-o simtim. Şi toata munca noastră este de a reveni la realitatea adevarata, sa descoperim ceea ce există deja. Aceasta inseamna revelarea Creatorului pentru fiintele create.

Descopar ceea ce există deja, şi totul depinde de mine. Prin urmare, Baal HaSulam scrie că nu este mai mult decat munca psihologica asupra noastra înşine. Sub formă de schimbari interioare, descoperim starea reală în care existăm inca de la început.

Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 10/25/2011, „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: