Dezvoltând iubirea adevărată

632.3Întrebare: În lanțul sărbătorilor evreiești, Tu B’Av (Ziua Iubirii) ocupă un loc destul de modest, deși, judecând după nume, este o sărbătoare foarte înaltă.

Care este esența acestei sărbători, care în acest moment este ascunsă?

Răspuns: Tu B’Av (Ziua Iubirii) este o sărbătoare a renașterii, nașterii, unităţii și chiar aș spune cuplarea tuturor părților naturii.

Întrebare: Vedem ce se întâmplă astăzi în lume. Pe de o parte, de-a lungul dezvoltării omenirii, iubirea este ceva important pentru o persoană. Oamenii scriu despre iubire, vorbesc despre ea, se străduiesc pentru ea într-o anumită formă, cred că se iubesc – rude, apropiați, prieteni etc. Pe de altă parte, se distrug și se urăsc.

Există o astfel de diferență de potențial. De ce se întâmplă asta?

Răspuns: Iubirea și ura sunt doi poli care cimentează orice societate. Una este imposibilă fără cealaltă. Iubirea față de oameni se stabilește din atitudinea părinților față de copil, în special a mamei față de copil. De aceea salutăm atât de mult iubirea, suntem recunoscători pentru ea și ne dezvoltăm prin ea.

Dar adevărul este că trebuie să dezvoltăm o iubire complet diferită, iubirea între toți oamenii, nu pentru că există iubirea unei mame pentru un copil, sau a unui copil pentru o mamă, sau între un bărbat și o femeie și așa mai departe.

Adică ar trebui să existe o fundație absolut diferită care să stabilească legături de afecțiune, prietenie, iubire, asistență reciprocă și sprijin reciproc între noi, astfel de legături care să lege întreaga umanitate, indiferent de orice semne externe: negru, alb, galben, roșu, indiferent de ce fel de persoană este. Asta ne cere natura.

Sper să realizăm că aceasta este abordarea lumii, de care avem nevoie, și vom ajunge la ea.

Întrebare: Ne oferă natura instrumentele pentru a ne apropia de această abordare?

Răspuns: Da, avem destule pentru asta. Se vorbește multe despre asta în știința Cabala, deoarece totul se bazează pe crearea iubirii între oameni.

KabTV “Cabala Expres” 8/5/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: