Diferenta dintre Intelepciunea Cabalei si Psihologie

Intrebare: In ce fel este Intelepciunea Cabalei diferita de psihologie?

Raspuns: Psihologia nu este o stiinta deoarece nu poate masura parametri interni ai unei persoane.

In Intelepciunea Cabalei o persoana poate aranja schimbari interne si sa observe cum lumea pe care o vede se schimba. Se dovedeste ca nu lumea se schimba; ci noi suntem cei care ne schimbam.

Consideram ca controlam lumea si ca o cercetam, dar de fapt, cand incepem sa studiem Intelepciunea Cabalei, observam ca nu investigam lumea ci pe noi insine, vedem schimbarile interne si cum in raport cu ele, lumea pe care o percepem se schimba.

Din asta deriva ca lumea nu se schimba, ci doar noi suntem cei care ne schimbam. Credem ca stapanim lumea si ca o cercetam, dar devfapt, cand incepem sa studiem Intelepciunea Cabalei, vedem ca nu cercetam lumea ci doar pe noi insine, tulburarile noastre, schimbarile, reactiile si asa mai departe. Extern, doar un parametru permanent exista, iar acesta este Lumina Superioara.

Comentariu: Psihologia de asemenea investigheaza reactiile unei persoane la lumea externa.

Raspuns: Psihologia nu poate masura nimic, chiar daca cumva este “corecta”. Prin urmare Baal HaSulam a imbratisat psihologia materialista. A fost de parere ca va provoca “lovitura” finala religiilor, misticismului, variatelor urmariri spirituale, la fel precum psihologia a inventat totul din date neverificate.

In contrast, Intelepciunea Cabalei spune ca este o singura forta, un singur parametru, care este imuabil si absolut in raport cu schimbarile noastre. Aceasta este Lumina Superioara. Avand in vedere ca suntem facuti din anumite proprietati, prin schimbarile noastre in relatie cu Lumina constanta, descriem lumea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed