Doar Inainte Nici Un Pas Inapoi

Intrebare: Este o diferenta intre a face un legamant cu Creatorul si cu un prieten?

Raspuns: Nu exista diferenta, insa cu Creatorul este posibil doar cu conditia ca acest legamant sa fie autentic si etern. Insa, cu un prieten poate fi un joc. Aceasta este dificultatea, ca in spiritualitate este acceptata doar o dorinta perfecta, adica aceea care este absoluta si eterna si de la care nu puteti abdica.

Daca o persoana avanseaza la urmatorul grad, inseamna ca cererea sa a fost acceptata ca fiind perfecta, inseamna ca persoana doreste cu adevarat acest lucru.

Noi ne reinoim in mod constant legamantul, ca si cum ar fi unul nou. Insa daca o persoana se ridica la un anumit nivel al legamantului, atunci nu mai poate cadea de acolo. Atunci cand mi se pare ca am o cadere, inseamna ca mi se dau conditii mult mai dificile care sa ma ajute sa il pastrez, ca si cum as reinoi un contract. Iar eu simt o pierdere datorita fortelor care ma obliga sa imi continui contractul.

Creatorul ne ingreuneaza conditiile, in timp ce noi trebuie sa ne adaptam la acest contract reinoit cu noile conditii. Insa, daca o persoana foloseste in mod corect grupul, studiile si diseminarea, atunci gaseste si dorintele si fortele necesare, percepe noua stare ca fiind una mai inalta, si prin urmare depaseste dificultatile.

Noi trebuie sa privim tot ce se intampla in viata noastra din acest punct de vedere. Cele mai rele si mai stupide situatii apar cu un scop: sa ne invete ceva si sa ne ajute sa inaintam.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 29/05/2012, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed