Dorind pocainta pacatosilor, nu moartea lor

Intrebare: Am o problema care nu a fost rezolvata de un numar mare de ani, nimic nu merge, si acesta situatie este un obstacol pe calea catre garantia reciproca . Cand o sa dispara? Poate fac ceva gresit?

Raspuns: Nu ar trebui sa te rogi sa iti dispara problema, mai degraba ar trebui sa ceri abilitatea de a te ridica deasupra ei in cautarea pentru spiritualitate, ca sa poti construi un ecran pentru toate dificultatile tale cu intentia corecta. In acest caz, toate problemele vor deveni indispensabile pentru scopul  obtinerii ecranului.

Exista multe circumstante neplacute in viata voastra, dar cu cat crestem, cu atat intelegem ca ele ne sunt de fapt benefice. Altfel, am face multe lucruri nebunesti. Teama noastra, rusinea, gelozia ne tin in anumite limite, cu o anumita atitudine vis a vis de lume. Cu ajutorul lor, avansam. Ne echilibreaza.

Toate lucrurile bune sau rele sunt necesare pentru a ne stabiliza pe calea noastra. Nici macar nu incerc sa aflu ce ma ajuta sau ma raneste; tot ce cer este sa fiu deasupra lor si sa ader la un grad mai inalt.

Intrebare: Cum pot stii ce se intampla la un nivel mai inalt daca nu sunt acolo inca?

Raspuns: Acesta este motivul pentru care este numita “ credinta deasura ratiunii” . Sunt gata sa ma conectez la un grad mai inalt. Totusi, nu vreau sa stiu nimic despre el; tot ce vreau este puterea sa ma lipesc de el. Nu este relevant daca voi intampina dificultati sau nu. Primim implinire doar atunci cand dorinta de a darui este mai sus decat dorinta de a primi.
Din partea a 4a Lectia zilnica de Cabala 10/11/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed