Dorinţa care reînvie omul

Întrebare: Rămâne în noi înregistrarea spirituală a drumului prin care am trecut ?
Răspuns: Reţinem absolut toate informaţiile spirituale a tot cea ce a fost de-a lungul istoriei. Acum, trebuie să atragem gradual manifestările acestora în noi şi să le implementăm.

De aceea, diseminarea cunoştinţelor Cabala ar trebui să fie îndreptate în primul rând către aceia care simt în mod direct o grijă legată de asta.

Întrebare: Te gândeşti la cele zece triburi pierdute, a căror localizare este necunoscută în acest moment ?
Răspuns Nu, asta nu este treaba mea. Treaba mea este să mă ocup de aceia care doresc să avanseze. Gradual, împrăştiem seminţele cunoaşterii către toţi aceia care au o dorinţă de a învăţa despre lumea spirituală, să obţină scopul vieţii, să „intre în ţara Israel” şi să o realizeze acum, în această viaţă.

Întrebare: Este posibil să spunem că studenţii tăi care nu sunt evrei, au cumva legătură cu cele 10 triburi pierdute ?
Răspuns: Pe moment, nu contează. De fapt, dacă cineva are o dorinţă, atunci este gata să obţină lumea spiriutală.

Oameni din toată lumea vin la congresele noastre, cheltuie bani şi timp doar pentru a fi cu noi câteva zile. Cât de puternică şi înaltă este această dorinţă ! Trebuie să îi respectăm, iubim şi adorăm, nu învelişul exterior, ci dorinţa lor către Creator, pe care El o reînvie în ei.

Întrebare: Când spui că iubeşti pe cineva, înseamnă că iubeşti doar acest punct din el ?

Răspuns: Doar acesta ! Nimic altceva ! Restul este un animal care azi trăieşti şi moare mâine.

Întrebare: Ai o rugăciune ca această dorinţă să continue să trăiască în om, astfel încât el să poate să se ţină de ea cu dinţii ?
Răspuns: Păstrez o rugăciune constantă pentru toţi studenţii, atât cât este posibil din partea mea. Restul depinde de ei. Libertatea de alegere este dată fiecăruia şi fiecare trebuie să şi-o realizeze. Sperăm că se va întâmplă cu toată lumea.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretel Cărţii Eterne” din 17.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: