Dorinta Femeilor Ca Motor Al Creatiei

Intrebare: Ce inseamna a intari dorinta colectiva a femeilor? Cum pot adauga dorinta mea la aceasta?

Raspuns: In stiinta Cabalei, noi invatam ca intreg universul este compus din doua parti: Lumina si vasul, dorinta. Dorinta este considerata feminina, iar mijoacele de indeplinire sunt considerate masculine. De aceea, cel mai important lucru este consolidarea dorintei femeii. Virtual, totul se dezvolta prin ea, atat cea de sus cat si cea de jos.

Chiar si in lumea noastra stim ca daca nu ar fi existat femeile si dorintele lor, lumea ar fi incetat sa exista de mult. O femeie constrange barbatul, il forteaza sa munceasca, sa obtina, sa construiasca o casa. Ea conduce treburile casei: Ea intretine, da nastere si hraneste.

Astfel, conform naturii, barbatul este furnizorul de energie, forta, iar femeia este forta care creaza totul, aduce copii pe lume, ii educa si le poarta de grija. Deci, nu conteaza ce face un barbat, prin definitie si chiar nefiind constient de aceasta, el face asta datorita femeii care a trezit aceste dorinte in el. Partea femeiasca, minusul, reprezinta cauza actiunii plusului, partea barbateasca.

In natura totul este aranjat astfel: animalele, plantele si fireste, noi. Poate suntem incapabili sa simtim asta din cauza proprietatilor noastre egoiste; noi fugim de asta, evitam. Insa, in realitate, partea femeiasca este intotdeauna fundatia, determinantul major al inaintarii noastre. Barbatul, in mod inconstient, fara a sti asta, se intreaba pe sine daca va gasi aprobare in ochii femeii pentru rezultatul actiunilor sale. Cu adevarat este asa; aceasta este natura.

Astfel, femeile ar trebui sa ia asupra lor responsabilitatea directionarii, incurajarii, si reajustarii corecte a barbatului, la fel cum face o mama cu copiii sai. In masura in care femeile isi asuma acesta responsabilitate si acorda sprijin barbatilor, in aceeasi masura barbatii se vor comporta diferit, vor studia, comunica unii cu altii si vor investi in ei insisi.

Trebuie sa ne indepartam radical si categoric de ceea ce se intampla in lumea noastra pentru ca totul este cu susul in jos. Partea feminina trebuie sa fie decisiva, adica sa simtim nevoia femeilor de a atinge scopul, in timp ce partea barbatilor trebuie sa fie responsabila pentru implinirea avestei nevoi, dorinta de umplere.
Din lectia 2 de la  Congresul de la Moscova 6/10/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: