Două laturi ale războiului

294.2Întrebare: Pe de o parte, toate războaiele, ca să spunem așa, dezvăluie un conflict mai mare între oameni și, ca urmare, ura se manifestă. Multă vreme după război, oamenii s-au urât între ei timp de sute de ani. Este acest lucru împotriva direcției naturii, care ne integrează?

Răspuns: Da, dar exacerbează, evidențiază și dezvăluie toate motivele care există între popoare și este ceva de corectat. În principiu, în toate sursele primare, este scris că ura este inerentă în designul creației, iar atunci când se manifestă, este bine. Acesta este deja o jumătate de pas spre corectarea ei. Oamenii trebuie doar să își dea seama cum să o facă.

Întrebare: Pe de altă parte, atunci când oamenii iau parte la ostilități, îi apropie foarte mult, au un gust al unității. Din acest punct de vedere, natura ne învață cumva?

Răspuns: Da, bineînțeles. Prin urmare, mulți oameni iubesc armata.

Întrebare: Războiul este întotdeauna asociat cu frica animală. Poate această frică pentru sine, pentru propriul corp, pentru propria viață și pentru rudele unei persoane să fie transformată în teamă față de puterea superioară?

Răspuns: Nu în mod direct, dar se poate. Ne poate ajuta să ieșim din frica animală și să ne ridicăm la frica umană.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 3/1/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: