Două limbi corelate rădăcinilor superioare

Intrebare: Ce au special limbile Ebraica și Aramaica si nu exista in alte limbi? Cum se completeaza ele reciproc?

Raspuns: Sa presupuneam ca ar fi fost posibil sa traducem intreaga intelepciune Cabala in limba engleza si sa o invatam in aceasta limba, din moment ce este cea mai raspandita limba folosita astazi. Ar fi cu siguranta mai simplu si usor pentru toti oamenii din lume, in principiu, milione de oameni ar putea sa invete intelepciunea Cabala.

Totusi, acest lucru nu ar fi posibil, deoarece exista o mare confuzie intre radacinile spirituale si descendentii acestora. Nu exista nicio alta limba in lume, care este conectata la radacinile spirituale supeioare, in afara de Ebraica si Aramaica. Toate limbile s-au schimbat odata cu dezvoltarea, in afara de Ebraica si Aramaica.

Daca cineva din Grecia moderna ar intalni pe cineva din Grecia antica, nu s-ar intelege unul cu celalalt. Chiar si francezii din Evul Mediu si cei din Franta moderna sunt diferiti intre ei ca ziua si noaptea. Si asa este cu toate limbile cu exceptia englezei, care nu a trecut prin schimbari revolutionare pentru ca britanicii sunt mult mai conservatori.

Limba Ebraica este derivata total din radacinile spirituale si deci este neschimbata. Daca ar fi sa ne intalnim si sa vorbim azi cu cineva de acum 2,000 – 3,000 de ani, am vorbi in aceeasi Ebraica.

Desigur, el nu ar intelege neologismele ca: avion, elicopter, pistol si asa mai departe. Dar toate cuvintele luate din radacinile spirituale raman absolut intacte si limba si gramatica nu s-a schimbat in timp.

Noi citim carti care au fost scrise acum 2,000-3,000 de ani, de exemoplu: Sefer Yetzira scrisa de Abraham acum 3,500 de ani, Torah scisa acum 3000 de ani si Babylonian Talmud scrisa acum 2,500 de ani. Nimic nu s-a schimbat la ele. Le citim si totul este de inteles.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 7/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: