Două tendințe în viața diasporei evreiești, partea a 5-a

Evreii sunt Forța Motrice a Lumii

Întrebare: La începutul secolului al XV-lea, evreii din Spania au adoptat creștinismul în masă și au ocupat posturi importante în activitățile sociale și economice ale țării.

Din 1871, în Germania a început un proces care a oferit evreilor drepturi egale cu ceilalți. Și, puțin mai târziu, în anii 20 ai secolului XX, evreii din America au început și ei să câștige putere.

Aceleași procese, doar într-un mod ușor diferit, au avut loc în Rusia. Cea mai mare parte a celor care au făcut revoluția au fost oameni de origine evreiască.

Desigur, antisemitismul a apărut imediat în aceste țări. Baal HaSulam a scris că sistemul ce urmează prăbușirii capitalismului va fi fascismul, care apare atunci când oamenii se simt deconectați și se străduiesc să se unească cu orice preț, dar din moment ce nu sunt capabili a se uni în căutarea sensului vieții și a binelui, sunt obligați să se unească împotriva cuiva, exaltându-se împotriva unui alt grup de oameni. De ce se întâmplă asta?

Răspuns: Dacă nu corectăm fundamentele sociale și economice ale sistemului, atunci conduce la o ură și mai mare față de cei care îl găsesc și îl susțin. Astfel, se dovedește că lumea este mișcată de ură sau, în cel mai bun caz, de concurență. În principiu, aceasta nu este concurență, deoarece concurența este o etapă mică, care apoi se transformă în ură. Definește deja clar pe cine putem urî: forța motrice a lumii. Dar forța motrice a lumii, orice s-ar spune, a fost întotdeauna Evreii. Prin urmare, o atitudine negativă față de ei este una dintre marile forțe ale dezvoltării umane. Acolo unde se dezvoltă antisemitismul, există întotdeauna o mișcare de progres: pozitivă sau negativă.

Această mișcare poate fi pozitivă doar într-o anumită fază concretă, când societatea ar trebui să se recreeze, literalmente să renască din cenușă, din starea anterioară ruptă. Desigur, evreii sunt incluși în această dezvoltare ca fiind partea cea mai dinamică a societății.

În timp ce construiesc această societate iar contururile sale următoare devin mai mult sau mai puțin vizibile, atunci se pare că și-au făcut treaba scoțând această masă uriașă din gunoi, de la descompunere, creând o societate, un stat și afectând toate domeniile fără excepție: știință, cultură, tehnologie, educație, etc. Prin urmare, un grup mic de Evrei este angajat în înălțarea societății datorită receptivității lor interioare față de aceasta.

Dar de îndată ce societatea începe să prospere, forțele antisemite se ridică și distrug tot ce au făcut evreii. De ce? Pentru că ceea ce au creat evreii, au făcut fără un scop spiritual. Deci trebuie să distrugem totul  și să construim din nou.

Întrebare: Un exemplu este Facebook, o rețea socială concepută pentru a conecta toți oamenii. Dar o poți numi conexiune?

Răspuns: Sunt complet de acord. Ceea ce este creat de Evrei fără direcția corectării umanității aduce doar rău lumii.

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele Ca Un Mânuchi De Trestii: de ce unitatea și garanția reciprocă sunt apelul orei de astăzi ( Like a Bundle of Reeds: Why Unity and Mutual Guarantee Are Today’s Call of the Hour) și Alegerea Evreiască: Unitate sau Antisemitism, fapte Istorice asupra Antisemitismului ca reflecție a discordiei sociale Evreiești (The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord).

De la KabTV „Analiza sistemului de dezvoltare a poporului Israel”, 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: