Două tipuri de conexiuni între profesor și student

528.04Întrebare: Sute de mii de oameni au descoperit înțelepciunea Cabalei. Aceasta a devenit o revelație și o mare bucurie pentru ei. Dar se pare că nu este atât de simplu. Trebuie să găsim un profesor, nu doar să-l găsim, ci să stabilim o conexiune cu el.

Ce înseamnă conexiunea pe cale cu un ghid, un profesor?

Răspuns: Astăzi profesorul nu este neapărat cel care este lângă tine. Au existat odinioară locuri unde studenții locuiau cu profesorii lor. Acum, acest lucru nu este necesar, deoarece putem comunica foarte bine prin conexiuni virtuale.

Prin urmare, nu mai este necesar ca profesorul și elevul să fie în contact direct unul cu celălalt. Dar este nevoie de o conexiune cu profesorul pentru a învăța de la el.

Întrebare: Cum se construieşte această conexiune? Ce se cere de la un student și eventual de la un profesor?

Răspuns: Ideea este că există diferite tipuri de comunicare cu profesorul. Una dintre ele este obișnuită, ca la universitate, unde intri în sala de clasă, stai jos, participi la prelegeri, apoi treci examenele și pleci, practic fără niciun contact cu profesorul. Înveți din notele de curs, din ceea ce ți-a dat, dar nimic mai mult.

Există o conexiune mai clară atunci când profesorul influențează direct elevul și acesta se schimbă, ca urmare a acestui lucru. Mai mult, profesorul îl urmărește, îl educă individual, prezentându-i cerințe destul de serioase. Dar nu toată lumea este pregătită să le accepte.

Întrebare:: Dorința de a accepta aceste cerințe depinde de persoană sau de unii factori preliminari?

Răspuns: Da, există factori preliminari, dar nu sunt suficienți. Pentru a-i aduce la starea de a fi suficienţi, sunt necesare eforturile elevului însuși.

Din emisiunea de pe KabTV ”Profesor—Student” 02.07.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: