Dragoste la prima vedere

Întrebare: Potrivit psihologilor americani, nu există ceva precum dragostea la prima vedere. Ei pretind că dragostea apare la a patra vedere. De asemenea, ei spun că, pentru a se forma o memorie emoțională, trebuie să existe cel puțin trei intalniri care duc la apariția iubirii în timpul celei de a patra intalmiri (Deacon Chronicle).

Răspuns: Nu știu exact ce înseamnă din punct de vedere psihologic a iubi, dacă este vorba de o atracţie emoţionala, atracţie hormonala, atracție intelectuală sau întâlnirea a două inimi.

Întrebare: De asemenea, ei susțin că iubirea adevărată devine mai puternică și este susținută doar de gânduri plăcute, pozitive despre partener. Acest lucru înseamnă că dorinţa influenţează cu certitudine crearea unei persoane, astfel încât ei cred că este creată pana la a patra reuniune.

Răspuns: Aceasta este ceea ce se spune astăzi; mâine ei vor spune în mod diferit. În ceea ce privește sentimentele umane, aceasta este doar o reacție chimică care are loc pe cele mai profunde niveluri ale subconștientului nostru.

Este un joc al hormonilor, pe care il numim iubire. Există mai multe motive și condiții diferite, care fac o anumită persoană dintr-o dată sa fie atrasa de o alta, în timp ce persoana însăși nu poate explica aceasta, deoarece el nu înțelege cum și ce se întâmplă cu el.

Prin urmare, este imposibil sa ajungem la orice concluzii științifice serioase cu privire la această problemă. Există doar un singur lucru pe care il pot spune: Dragostea este un angajament, o dependență, un sentiment de recunoștință. Este o condiție reciprocă între oameni care înțeleg gradul în care aceştia sunt conectaţi între ei, ce au de făcut unul pentru altul și cât de mult mai pot face.

O astfel de dependență reciprocă și sprijin, o astfel de mare apropiere, atât cat ambii o continuă aparent unul pentru altul, se numește dragoste.

Nu are nimic de-a face cu sexul, pasiunea sau orice fel de atracție reciprocă. Aceasta este exact ceea ce ne spune intelepciunea Cabala, iar noi, cabaliștii, am educat umanitatea în mod corespunzător de ani de zile.

Iubirea este o stare în care o persoană acceptă dorințele cuiva drag în locul propriilor sale dorințe și le umple în funcție de dorințele celui iubit. În dragostea absolută, o persoană acceptă și chiar îndeplinește dorințele celui iubit, chiar dacă acestea pot fi opuse propriilor sale dorințe. Aceasta este o relație la un nivel total diferit.

Din emisiunea de pe KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 8/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: