Dragostea și poligamia

Intrebare: Cum este posibil ca o femeie care iubeste un barbat, dar nu vrea sa depinda de el, sa traiasca cu el si sa cladeasca o familie impreuna cu el?

Raspuns: Daca este asa, ce este dragostea? O femeie, care iubeste un barbat, vrea sa fie cu el constant, tot timpul; aceasta este o emotie naturala.

Cu un barbat este cam acelasi lucru, dar nu intr-un asemnea grad, pentru ca barbatul este in conexiune cu Creatorul si trebuie condus de aceasta conexiune. Doar cand exista intre el si Creator conexiunea corecta si cu femeia care ii este pregatita sa fie in conexiune cu el, atunci i se poate devota ei.

Exista multe alte situatii ce ar putea fi mentionate, precum haremul regilor, amantele, poligamia, etc. Acesta este un sistem de conexiune reciproca, care nu este foarte simplu, deoarece nu vorbeste despre un barbat si o femeie din lumea noastra, ci despre conexiunea dintre dorinta de a primi, care este in inclinatia feminina si intentia de a darui, care este in inclinatia masculina.

Intrebare: Care este explicatia spirituala a celor o mie de neveste pe care le-a avut regele Solomon?

Raspuns: Intentia este faptul ca Regele Solomon a fost capabil sa corecteze dorinta cu intentia pentru a primi in dorinte cu intentii de daruire la o mie de nivele, ceea ce inseamna ca a fost o mare arta si un mare talent la nivelul de Arich Anpin.

Intrebare: Deci nu a avut intr-adevar o mie de neveste?

Raspuns: Nu, chiar si atunci exista poligamia; in acele timpuri poligamia a fost considerata un fenomen normal, iar femeile relationau calm cu situatia pentru ca, pe de o parte, este in natura umana, iar pe de alta parte, a fost un obicei care a stat la fundatia societatii.

In plus, trebuie sa intelegem ca oamenii nu erau implicati fizic si sexual, deoarece se aflau la un nivel de dezvoltare spirituala. Asadar, nu acordau multa importanta relatiilor fizice, astfel incat sa fi putut insuma totul. In mod special, cu privire la tot ce are legatura cu perpepetuarea speciei si cladirea de familii, atitudinea este ca era ca o obligatie catre radacinile superioare, ca trebuie sa ne comportam in lumea noastra in acord cu nivelul de la radacinile superioare, si nimic mai mult.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 24.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: