Dreptul De A Te Simti Ofensat

Intrebare: Pe parcursul interactinii dintre oameni pot aparea anumite emotii puternice. Acestea pot fi atat pozitive cat si negative. Acestea ar trebui sa se manifeste in grup sau in alta parte?

Raspuns: Acestea pot exista oriunde doreste persoana atata vreme cat ele sunt rezultatul uni viziuni integrate. Dace ele nu provin din aceasta, atunci persoana poate dauna altora.

Intrebare: Daca cineva are un acces si spune lucruri care ranesc, este indicata reconcilierea imediata sau este mai bine sa ii acordam un anumit timp?

Raspuns: Este imposibil sa se treaca peste toate imediat spunand hai sa ne dam mana si sa ne impacam. Lucrurile trebuie clarificate. Este foarte posibil ca fiecare dintre noi sa avem dreptul sa ne enervam si ceilalti sa aiba dreptul fie suparati. Toate acestea sunt corecte si normale. Ele se intampla cu copiii nostri pe care ii iubim atat de mult, insa cateodata comportamentul lor este de nesuportat. Noi observam asta si la animale, atunci cand mama loveste puiul usor peste cap sau and ii apuca urechea.

Nu trebuie sa ne fie rusine de acestea. Intr-o anumita masura izbucnirile si resntimentele sunt acceptabile. Noi trebuie sa analizam aceste lucruri deoarece ne aflam inca in procesul de perfectionare al educatiei si nu am ajuns la starea finala.

Din KabTV “Fundamentele Societatii Integrale” 26/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: