Dulceața Amară A Dăruirii

Întrebare: Poate Creatorul interveni în acțiunea legilor naturii?

Raspuns: El Însuși a determinat aceste legi imuabile. „El a dat o lege ce nu poate fi inlaturata” și, prin urmare, de fapt, totul a fost creat deoarece „sfârșitul acțiunii este încorporat în gândul inițial.” Starea finala este deja continuta din momentul in care El a hotarat sa creeze fiintele create. Și doar pentru noi această perfecțiune încă trebuie să fie descoperita, în toate  aspectele negative și pozitive. Acesta este revelata numai în percepțiile noastre și de fapt nimic nu se schimbă, cu excepția revelației din noi.

Și astfel legile sunt predeterminate, ca si etape ale drumului nostru. Vom trece prin toate acestea, dar suntem capabili să ne deplasam cu viteze diferite si să avem incercari diferite și să simtim gusturi diferite: amar sau dulce. În aceasta consta toata diferența: Eu pot progresa într-un mod dulce si rapid sau printr-o cale amara și lunga. Etapele sunt predeterminate, dar pe calea dulce acestea se schimbă rapid și pe calea de amara sunt prelungite. Aceasta depinde de atitudinea noastră, de efortul nostru. În principiu, lumea a fost creată pentru acest lucru, ca noi sa ne schimbam atitudinea față de progres, ca noi să trecem de la drumul lung și amar la calea dulce și rapida, în funcție de modul  în care ne ridicam  mai presus  de ego.

Și aici este întreaga problemă. La urma urmei, vreau ceea ce pare ego-ului meu dulce și rapid. Dar în loc de asta, am ales opusul, daruirea, care este de dorit în ochii Creatorului. Sunt de acord cu El, cu drumul lung și amar, și apoi deodata acest drum  devine dulce și rapid. „Click”, și totul se schimba.

Din partea a 3-a Lectia zilnica de Cabala 12/28/12, „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: