Echilibrul cu natura din punctul de vedere al Cabalei

707Întrebare: Astăzi, mulți sunt de acord că problemele umane sunt legate de faptul că cineva nu este în echilibru cu natura. Dar fiecare are idei diferite cu privire la termenul actual de „echilibru”.

Într-una dintre conversațiile dvs, aţi spus că a trăi în locuri ecologic curate, a mânca corect și a fi mai aproape de natură nu înseamnă a fi în echilibru cu ea. Ce înseamnă pentru un Cabalist  când vorbește despre echilibrul cu natura la nivel uman?

Răspuns: Echilibrul cu natura este asemănarea cu Creatorul.

Creatorul reprezintă întreaga natură din jurul nostru, legea ei generală împărțită într-o multitudine de tot felul de legi particulare. Aceasta este o relație cauzală între toate fenomenele naturale, implementarea acestei legi în viață la nivel mineral, vegetal, animal și uman. Toate acestea se numesc natură.

Dacă am ști acest lucru și am fi conectați armonios cu ea, atunci am fi într-adevăr într-o stare de cea mai înaltă armonie, perfecțiune, pace și bine.

Problema este că omul, ca fiind la cel mai înalt stadiu al dezvoltării, este viciat în natura sa personală. El se îndreaptă către o fundătură pentru că este opus naturii generale, care este construită pe dăruire, conexiune, interconectare și iubire. Totul pentru el este construit doar pe primire, ură și putere, el zdrobește totul sub el însuși. Prin aceasta, el introduce în natură tulburări extraordinare nu numai la nivelul său, ci și la nivelurile inferioare animal, vegetal și mineral. Mai mult, aceasta este influența la scară cosmică.

Nu ne putem imagina cât de mult afectăm cosmosul, timp de miliarde de ani lumină, ale căror valuri diverg cu viteză infinită, nu cu viteza luminii. Influentam intregul univers si intr-un mod foarte negativ. Prin urmare, percepem lumea într-o formă întunecată. De exemplu, o persoană se trezește dimineața într-o dispoziție proastă și totul în jurul său este rău, așa cum se spune despre o „zi ploioasă”. Și altă dată, dimpotrivă, în aceeași zi, ceva strălucește asupra lui.

Astfel, în contradicție cu natura, cu calitatea ei de dăruire și iubire, pur și simplu distrugem întreaga lume. Avem nevoie de echilibru cu natura.

[290099]
Din KabTV “Prim-plan. Vulturul cu două capete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed