Economia Echilibrului

Intrebare: Ce schimbari trebuie sa facem in acest punct?

Raspuns: Cea mai importanta sarcina este de a schimba aspectul omului in lume, felul lui de abordare. Intr-adevar noi nu trebuie sa facem nimic altceva. Este imposibil sa avansam de fapt fara asta.

Intr-adevar, oamenii nu si-au dat insa seama ce s-a intamplat. Ei trebuie mai intai sa fie de acord cu ideea ca trebuie sa ne schimbam in interior in directia unitatii. Este suficient sa fie  de acord cu asta disperati fiind de totala disparitie a surselor de implinire. Oamenii vor ajunge la o noua intelegere,  vor fi patrunsi de noi sentimente, si vor incepe sa puna in aplicare noi idei chiar inainte sa va ganditi la acestea. Ca rezultat a puternicei conexiuni globale, oamenii vor dobandi intelepciunea.

Intrebare: Ce inseamna „a fi de acord cu unitatea”?

Raspuns: Oamenii vor consimti in interior ca viitorul nou si mai bun sta in conexiunea dintre noi. Aceasta este deja o noua perspectiva asupra lumii. Nu ma mai impotrivesc, ci sunt de acord sa invat despre asta, sa devin parte a acestui plan, si sa accept acest mesaj. Eu inteleg deja ca aceasta criza este cauzata de marele egoism care ne-a separat total si ne-a indepartat, in timp ce un intreg sistem ne este revelat.

In asta sta acordul: In loc sa urmarim cursul dolarului american si rata dobanzii, oamenii vor incepe sa isi schimbe felul in care gadesc. „Va fi mai bine daca noi ne vom uni si asta este conditia succesului, pe care Natura ne-o impune.” Un proprietar de fabrica sau un doctor dintr-o clinica-nu conteaza unde si ce este persoana- va sti ca va putea reusi doar pe calea unitatii, conexiunii. Persoana va intelege ca a fura de la altul nu ajuta, profitul de pe urma cuiva, inseala o persoana, si tot asa. Intreaga sa atitudine de viata se va schimba.

Prezentul sistem financiar este bazat pe principiul succesului pe socoteala altora. La inceput totul a fost bine; oamenii economiseau bani si investeau in industrie. Au inceput apoi jocurile speculative si preturile au crescut. A inceput o lupta pentru o sticla care costa cinci dolari: unul este gata sa dea 20 de dolari, si altul 30, si noi construim o intreaga industrie pe aceste preturi, ca si cum aceasta s-ar baza pe bani reali. Drept urmare, dolarul care era initial facut din aur este acum din hartie. Noi am pierdut controlul asupra economiei. Aceasta nu mai este economie, ci o mare minciuna, si aceasta este astazi distrusa.

Noi trebuie sa facem o schimbare spre un sistem diferit si cel mai important sa determinam ce facem pentru asta. Sistemul financiar global trebuie sa ne ajute sa echilibram sistemul general. Noi vom opera nu cu resurse financiare umflate ci reale, care corespund capacitatii reale a economiei mondiale. Prin asta aducem lumea la echilibru. Noi toti vom discuta cum sa folosim mijloacele disponibile pentru a ajunge la maximum echilibru.

Aceasta este noua abordare economica: sa profitam nu de banii din banca, ci mai degraba din intarirea conexiunilor si echilibrul dintre toate sistemele.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 10/11/2011, “Pacea  in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed