Educaţie sau nazism?

Întrebare: Cu dictatori care au sosit la putere ca Hitler, este clar că vor acţiona precum educatorii pentru a salva societatea.

Răspuns: Hitler nu a fost dictator. El a ajuns la putere prin alegeri democratice. Oamenii l-au ales. Prin urmare, este imposibil să spunem că a cucerit guvernul prin putere aşa cum s-a făcut, să spunem, în Rusia sau alte ţări. În plus, Germania nu este o ţară care poate fi cucerită prin forţă militară. Aceasta a fost făcută graţie puterii de convingere.

Întrebare: Vreţi să spuneţi că înţelepţii care au nevoie să ajungă la putere acum, trebuie să convingă oamenii ?

Răspuns: Ei nu au nevoie să convingă, ci mai degrabă să educe, să explice unei persoane sensul vieţii. Persuasiunea nu este posibilă decât dacă acţionează la nivel bestial. Hitler a realizat exact acest lucru: el a pus presiune pe instinctele bestiale ale poporului german. Acelaşi lucru poate fi făcut cu oricare alt grup de persoane, deoarece cu toţii sunt ferm convinşi că „suntem unici” şi această înclinaţie spre unicitate poate fi ridicată la rang de fascism, nazism, adică oamenii pot fi reuniţi prin asta şi pot fi dirijaţi împotriva altora.

În societatea integrală, o nouă paradigmă spre care avansăm este complet diferită: umanitatea în general, integralitatea completă, similitudinea cu natura ca un singur sistem, un echilibru între noi şi natură unde fiecare are locul său, astfel încât să ridice umanitatea, să ajute pe toată lumea „să iasă din sine”. Această ieşire va fi simţită de fiecare precum achiziţia unei noi metode de existenţă, în care o persoană începe să simtă viaţa în afara ei însăşi, şi nu în interiorul ei. Mai precis, aceasta este ceea ce înţeleptul, şeful noii lumi, difuzează, promovează şi astfel, aceasta poate fi absolut diferenţiată de ceea ce toţi conducătorii şi dictatorii au făcut înaintea lui.

 

Programul kab.tv, „De-a lungul timpului”, 17.03.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed