Efecte speciale pe Cale

Intrebare: Sa spunem ca o persoana este pe calea realizarii spirituale si studiaza Cabala. Este inconjurat de lumea in care se intampla tot felul de lucruri. Totusi, spui ca nu conteaza, trebuie sa urmam calea si sa nu ne lasam deranjati pentru ca acestea sunt pur si simplu niste efecte speciale menite sa ne abata de la destinatia principala. Dar de ce, daca o persoana nu le accepta si isi continua drumul spre tel, aceste efecte speciale ii sunt totusi necesare ?

Raspuns: Iti sunt necesare pentru ca sa le rezolvi: sa te ridici deasupra lor si sa te unesti cu telul. Aceste efecte speciale, si tot ceea ce este creat in lume exista ca sa te duca tinta la destinatie, sa te ridice, sa-ti faca traiectoria clara, sa o grabeasca. Exista acolo ca sa te duca direct la tel, cu o mare precizie si sa iti sustina avansarea inspre el.

Intrebare in continuare: Dar in cazul in care cineva imi pune cutitul la gat? Ar trebui sa-i spun doar: scuza-ma, dar ma grabesc, trebuie sa ajung la lectia de Cabala? Spui ca nu te temi de nimic si nici noi nu ar trebui s-o facem, pentru ca totul se intampla inspre binele nostru, nu-i asa ?

Raspuns: Da, este numai si numai pentru acest scop. O persoana il poate simti atunci cand lucreaza cu ea insasi pentru a crea in interiorul sau imaginea Creatorului. Vede ca toate aceste imagini pe care le-a creat pentru el, in interiorul sau si in afara sa exista numai pentru el, ca sa poata asambla corect imaginea interioara a Creatorului. Imaginea Creatorului o constituie calitatile Sale. Nu este o poza, ci o trasatura, unde trasatura (natura Lui) este calitatea daruirii si iubirii.

Din discutiile cu Vladek Zandovskiy

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: