Elibereaza-te de orice este animat

Intrebare: revelarea raului interior va face mai dificila obtinera iubirii celorlalti ?

Raspuns: Dar asta este exact ceea ce tu dezvalui: raul in relatie cu dragostea si unificarea cu ceilalti. Toate relele celelalte apartin nivelului animat.

De exemplu, exista caini care musca, si exista caini dragalasi, de companie. Animalele de asemenea au personalitati diferite. Totusi, nu ne referim la un temperament bun sau rau, ci la felul  in care o persoana dezvaluie adevaratul rau cand incepe sa se uneasca cu ceilalti. Actuala inclinatie spre rau devine dezvaluita cu siguranta in respingerea scopului.

Ma unesc cu ceilalti pentru a putea atinge scopul, pe Creator. Dezvaluim raul doar cand aspiram spre scop. Raul nu devine dezvaluit fara o conectare spre scop. Pot avea un temperament rau, imi poate lipsi rabdarea si sunt iritabil; totusi, asta nu se numeste nici “rau” nici nu apartine de spiritualitate.

Dar cand incerc sa ating dragostea prietenilor mei pentru a obtine dragostea pentru Creator si descopar cat de mult ma imbolnaveste, atunci raul este gradul de resentiment si respingere. Raul este aversiunea fata de unitate.

Filtreaza toate proprietatile umane si elibereaza-te de tot ce este animat. Exista  « caini », « iepuri », si « magari » care stau printre noi. Lasa tot ; nu lua in considerare. Profetii au scris referitor la asta: “Am venit si nu era nimeni”. Raul este asociat doar cu unitatea si aspiratia catre Creator.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 1/11/11, “ Ce este Painea ochiul rau in munca”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: