Eu și cele șapte miliarde de dorințe interne

Tora, “Deotronomul”, 5:25 – 5:28: „Apropie-te dar tu și ascultă toate câte-ți va spune Domnul Dumnezeul nostru și apoi ne vei spune tu nouă toate câte-ți va grăi Domnul Dumnezeul nostru și noi vom asculta și vom face. Iar Domnul a auzit cuvintele voastre, cum grăiaţi cu mine și mi-a zis Domnul : Am auzit cuvintele poporului acestuia, pe care le-au grăit către tine și tot ce-au grăit este bine. O, de ar fi inima lor așa, ca să se teamă de Mine și să păzească toate poruncile Mele în toată vremea, ca să le fie bine și lor și fiilor lor în veci ! Du-te și le spune : întoarceți-vă în corturile voastre ! Iar tu rămâi aici cu Mine și-ți voi spune toate poruncile, hotărarile și legile ce trebuie să-i înveți ca să le păzească în pământul acela, pe care li-l dau Eu în stăpânire.”

 

Moise începe să alinieze poporul divizându-l în zeci, sute, mii, etc. Aceasta este o distribuție potrivită a dorintelor la nivelul lor și a gradului de corecție în raport cu adâncimea egoismului lor.

Dorințele din om înseamnă oamenii și personalitățile individuale. Asta este ceea ce vede omul în afara sa.

Toate aceste șapte miliarde pe care le văd în jurul meu sunt dorințele mele interne, pe care le percep ca fiind în afară mea. Dacă nu le-aș vedea în afară mea, nu le-aș simți în felul în care le simt acum. Iar când mi se pare că trăiesc în lumea asta, imediat încep să le simt și să mă confrunt cu ele.

Iar atunci cine sunt eu ?  Sunt un punct din inimă necorectat. Prin urmare, mă simt în confruntarea cu ele. Trebuie să ating iubirea către fiecare dintre ele în ciuda egoismului care ne desparte.

Cu alte cuvinte, inima mea egoistă este în fața mea sub formă de obiecte externe. Doar când sunt pregătit să includ întreaga lumea din afară, pot spune că sunt corectat.

Dar nu trebuie să ne corectăm singuri. Nu avem forța și predispoziția pentru asta. Trebuie să lăsăm în grijă Luminii Superioare și să-I permitem Lui să o facă ! Prin urmare, metoda cabalistă este menită să ne plaseze pe noi sub influenţa Luminii Superioare.

Iar când omul începe să realizeze asta, viață lui devine mai ușoară. Prin urmare, este spus, “Cei care se tem de mine, tremură în față mea, iar Tora li se pare foarte simplă”.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 30.03.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: