Evreii din America, partea 2

Eșecul religiei de a uni evreii

Întrebare: La mijlocul secolului al XIX-lea, a început un mare val de emigrare a evreilor din Germania și Austria în America. Numărul lor în țară a crescut cu câteva zeci de mii. Au fost împărțiți aici în „aborigeni”, care erau sefarzii care trăiau în America de câteva sute de ani și „germani”, care tocmai sosiseră.

Comunitatea sefardică, bine stabilită, nu a acceptat imigranți germani (askenazi). Așa cum scria scriitorul american Stephen Birmingham: „Noii imigranți erau săraci, aveau nevoie de băi, lucrau ca ambulanți, vorbeau cu accente. Le lipsea statutul social pe care îl obținuseră primele familii evreiești, creșterea, educația, totuși se numeau frați… Au fost o jenă. La începutul anilor 1800, aceștia amenințau că vor distruge țesătura societății evreiești din America, amenințând sentimentul „tribal” care se află în centrul tuturor sentimentelor de evrei. ”

Cum s-a întâmplat ca o religie și tradiții comune să nu poată uni oamenii într-o singură familie?

Răspuns: Evreii nu se pot uni prin religie. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în istorie. Dimpotrivă, religia lor uimitoare îi separă.

Și acest lucru este firesc, deoarece adevărata religie este știința Cabalei, care spune că trebuie să te ridici deasupra tuturor diferențelor, deasupra naturii egoiste. Doar în acest caz vei fi ceea ce se numește evreu, adică cineva care unește întreaga umanitate.

Și dacă acest început nu se află într-o persoană, dacă nu își înțelege adevărata funcție cosmică de a uni pe toți și totul, atunci este separat de restul. Prin urmare, există o imensă fragmentare și separare într-o singură familie, împotriva tuturor. Nu există o națiune mai dezunită intern decât evreii.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” KabTV, 18.11.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: