Există o singură problemă cu muzica

932La Ştiri (The Telegraph): „Studenții de muzică din Cambridge sunt instruiți să „decolonizeze urechea” și să considere canonul clasic ca „un fenomen imperial”.

„Lucrările unor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart și Giuseppe Verdi sunt predate în legătură cu subiecte, inclusiv imperialismul european și orientalismul, în timp ce facultatea de muzică continuă lucrările despre „decolonizarea curriculară”.

Studenții care studiază cursul intitulat Decolonizarea Urechii, sunt învățați să ia în considerare ascultarea sunetului într-un mod „postcolonial”, în timp ce modul „muzică, putere, imperiu” explorează modul în care repertoriul clasic este un fenomen de clasă mijlocie și imperială. …

„Conform unui ghid de curs pentru Decolonizarea Urechii, studenții vor examina subiecte, inclusiv modul în care repertoriile muzicale ar putea fi „complice… în proiectele Imperiului și sistemele neoliberale de putere”.

„Elevii învață, de asemenea, cum „Imperiul… ne-a afectat înțelegerea a ceea ce constituie „muzică”” și cum „genurile precum opera par deosebit de susceptibile la reprezentările rasiale”.

Întrebare: Sincer să fiu, am crezut că muzica este mai presus de toate acestea. Spuneţi-mi — vă  place muzica clasică, rap-ul, vă place și jazzul — cum se leagă toate astea?

Răspuns: Care este diferența? Aceasta este o expresie a sentimentelor umane și prin urmare, salut totul. Pot să ascult cântece populare din Odessa și pe cele criminale. Și cântecele lui Vysotsky [un celebru bard sovietic]. În fiecare expresie există o bucată de suflet. Acesta este principalul lucru.

Întrebare: Cum putem evita atingerea acestor interdicții?

Răspuns: Aceasta este limitarea oamenilor.

Întrebare: Cum poți ajunge la o asemenea înălțime în timp ce asculți muzică?

Răspuns: Puteți cânta orice cântec criminal, orice doriți, la un nivel înalt, pentru că aceasta este opera unei persoane, oricât de scăzută sau neînsemnată; poți spune despre el orice vrei, dar aceasta este o lucrare care emană din forțele sufletului său. Acesta este motivul pentru care nu poți pur și simplu să-l elimini.

Întrebare: Ce mă poate lega de această persoană, care sincer vorbind, este joasă?

Răspuns: Aș spune că puterea unui compozitor, a unui artist, a unui poet, a unui scriitor, este de a evidenția sau de a exprima o trăsătură a caracterului nostru, care a fost creată în principiu, de Creator. Prin urmare, trebuie să înțelegem că nu există calități rele; există doar o problemă a modului în care îi tratăm corect pentru a vedea gândul Creatorului în ele. Atunci cele mai groaznice lucrări ale urii își vor lua locul cuvenit în panteonul uman comun.

Comentariu: Acum distrugeţi toate stereotipurile spunând că nu există genuri joase și înalte.

Răspunsul meu: Nu există nimic rău, scăzut sau teribil. Toate acestea ne sunt necesare doar pentru a le trata ca pe o comunicare directă cu Creatorul. Totul vine de la El și noi toți trebuie să aducem totul și să ne închinăm înaintea Lui. Asta e tot.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/6/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: