Există vreo dăruire lipsită de interes în lumea noastră?

Întrebare: Există exemple în lumea noastră care ilustrează primirea de dragul dăruirii?

Răspuns: Să presupunem că cineva vrea să-mi dea un cadou și aduce o cutie de ciocolată. Eu am glicemia ridicată și nu mănânc dulciuri. Însă accept acest cadou, deoarece persoana mi l-a oferit cu toată inima sa. Însă, în principiu, eu primesc pentru a-i dărui atitudinea mea bună față de el.

În lumea noastră nu există niciun exemplu de primire adevărată, cu scopul dăruirii. Nici măcar nu există o asemenea stare ca dăruirea de dragul dăruirii. Aici, totul este egoist și făcut numai de dragul nostru. Altfel nu am putea să facem nicio mișcare: nici în gânduri și nici în dorințe sau fizic. Nu am avea energie pentru asta. Suntem destinați să primim. În acest fel suntem creați.

Pentru a începe să dăruim, să trăim în dăruire, noi avem nevoie de o energie complet nouă – energia dăruirii. Începem să o primim numai prin studiul într-un grup. Și apoi căpătăm oportunitatea ca treptat să ajungem la proprietățile dăruirii fără interes și fără să consumăm nicio energie egoistă. Până la urmă, noi vom primi energie de la Creator.

Mă apropii de Creator, așa cum mă apropii de soare: primesc energie de la El și, prin urmare, eu pot să dăruiesc. Numai în acest fel putem să acționăm în spiritualitate.

Asta este ceea ce avem nevoie să învățăm, iar asta este înaintea noastră.

Din lecția de Cabala în limba rusă 10/14/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: