Exodul din Egipt în secolul 21

Întrebare: Sub ce formă trebuie să se realizeze exodul din Egipt astăzi?

Răspuns: Exodul înseamnă că apar noi cunoștințe, noi gânduri, noi dorințe și o nouă înțelegere. O persoană se schimbă interior, ea se ridică. Este ceea ce numim eliberare. Ea începe să vadă că lumea întreagă este conectată. Este o pregătire pentru salvare și astăzi, omenirea începe deja să înțeleagă asta.

Suntem cu toții conectați deși nu o dorim și este absolut contrar dorințelor noastre. Pe de o parte, mulți oameni de știință, politicieni, economiști ne spun că lumea este un sistem global unic. Pe de altă parte, ei nu pot decât să constate asta fără să știe ce să facă. Cum putem separa toate aceste legături nedorite?

Conexiunea se dezvăluie într-un mod tot mai evident și simțim că lucrează împotriva noastră. Ne-am dori să rupem aceste legături dintre noi, dar nu vom ajunge să o facem. Vom descoperi puterea Faraonului. Și apoi, nu ne va rămâne altceva de făcut decât să acceptăm că legătura noastră provine din natură.

Pentru prima oară în istorie, omenirea va începe să-și dea seama că natura conduce și că omenirea se găsește în interiorul naturii și nu deasupra ei. Oamenii vor înțelege că natura îi conduce și nu invers. Aceasta va fi o schimbare în mentalitate, la nivel global.

Trebuie să ne înclinăm și să admitem că suntem asemenea lumii mineral, vegetal și animal. Noi suntem ca animalele conduse de natură și trebuie să facem ceva cu noi înșine, trebuie să ne schimbăm.

Omenirea trebuie să ajungă la o conștientizare și să accepte faptul că este necesar să modificăm natura noastră care a fost creată special, în contradicție cu întreaga natură integrală. Înțelegerea adevăratei stări a omenirii va fi numită ”anii exilului egiptean”.

La început, părea că exilul este bun și complet suportabil, dar în final, vom descoperi că este foarte rău și suntem obligați să ne schimbăm. Atunci, vom începe să lucrăm la această schimbare și vom vedea că această muncă este imposibilă. Astfel, vom descoperi puterea Faraonului ca o forță malefică. Ne-am dori să fugim, dar nu vom putea să o facem. Va fi un drum lung de parcurs.

Dar cred că noi, cei care suntem atrași spre corectare, vom trece prin acest proces în același mod ca strămoșii noștri. Și restul omenirii îl va trece prin includerea reciprocă și susținerea muncii noastre. Nu va trece prin toate aceste etape deoarece nu aparține lui Israel, ci dorinței de a primi plăcere, adică ”națiunile lumii”. Prin urmare, nu are nevoie să facă mari corecții – va primi totul grație adeziunii la noi.

Din Lecția asupra articolului Aceasta este pentru Iuda, 27.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: