Expresii ciudate

527.07Acest lucru ar trebui să vă liniștească mintea în ceea ce privește expresiile ciudate pe care le găsim adesea în cărțile de Cabala…… și unele care sunt chiar străine spiritului uman (Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot, „Observare interioară”).

Întrebare: Baal HaSulam scrie despre concepte precum, de exemplu, un sărut sau o copulație, care la prima vedere nu sunt lucruri decente. Dar în Cabala, ele implică o anumită conexiune între obiectele spirituale. Prin urmare, el spune că este necesar să se folosească termenii exacți care corespund clar rădăcinii referitoare la ramură, care nu pot fi înlocuită cu alte cuvinte.

Ce se întâmplă dacă un cabalist face o greșeală? Poate că a numit rădăcină, ramura greșită?

Răspuns: Dacă un cabalist din zilele noastre o scrie, folosind în mod consecvent acest termen sau altul, îl acceptăm ca pe un dat. Și dacă, de exemplu ar fi putut să facă o greșeală, atunci nu este clar din ce vine greșeala lui. Rezultă că el nu înțelege exact ce se întâmplă în lumea spirituală și prin urmare, nu vede consecința corectă în lumea noastră. Adică, limbajul lui al ramurilor este incorect.

Dar un cabalist adevărat care atinge acțiunile superioare și consecințele lor în lumea noastră nu poate alege să folosească alte cuvinte, indiferent cât de ciudate ar fi acestea.

Comentariu: De exemplu, Baal HaSulam a scris despre motivul pentru care muntele din Ierusalim este numit Muntele Măslinilor. Adică, din atingerea lor, cabaliștii au simțit că acesta este exact ceea ce ar trebui să fie numit, sau de ce Adam a fost numit Adam în Tora.

Răspunsul meu: Da, toți termenii cabalişti, iar aceștia sunt practic toate cuvintele din Tora, provin din realizarea spirituală a cabalistului.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 8/14/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed