Fantezii și realitate, Partea 5

Întrebare: Care este sensul vieții noastre daca, asa cum se pare, vedem lumea prin ochelarii egoismului care ne arată o lume imaginară?

Răspuns: Sensul vieții este în luarea deciziei că viața este demnă de milă și că din ea trebuie să ne ridicam la realitatea superioară. Diferența dintre aceste două tipuri de realitate definește puterea noastra de realizare spirituala.

Întrebare: Și ce este atât de greșit cu realitatea noastră curentă?

Răspuns: În primul rând, este greșita, pentru că este iluzorie. Știința știe deja că ceea ce vedem în fața noastră este o imagine holografică, în timp ce, de fapt, nu există un singur Univers, ci mai multe.

Dezvoltarea egoista, materialista, a științei conduce la limita înțelegerii materialiste a lumii și o aduce la un capăt mort. Știința este în criză, deoarece nu poate avansa şi nu poate face descoperiri ulterioare. Doar un singur lucru este clar: am ajuns la o limită !

Până când descoperim forța superioară, întreaga lume va rămâne o iluzie. Noi existăm în interiorul computerului și trebuie să ne schimbăm percepția. Fiind doar la gradele de percepție mineral, vegetal si animal, vom rămâne în cadrul aceluiași program de calculator ca și acum. La urma urmei, nimic nu poate fi schimbat acolo.

Dar, la nivel uman, în relația noastră între oameni, vom dobândi un nou program numit program de daruire in loc de primire. Si in interiorul lui, vom începe să simțițm realitatea superioară, umpluta cu forța numită Creator.

Avem încă ochelarii egoisti, folositi pentru a vedea lumea numai prin punctul de vedere al beneficiilor personale, adică prin voința de a primi. Dar putem vedea lumea prin prisma dorinței de a umple pe celălalt, de a da, de a iubi și, astfel, să vedem o realitate nedistorsionata.

„Ce este bun pentru mine” este o realitate iluzorie, iar „ceea ce este bun pentru alții” este cea adevărată. Realitatea iluzorie, egoistă, diferă drastic de adevărata realitate și, de aceea, de multe ori, ne certam și nu suntem de acord unii cu alții, chiar și cu cei mai apropiați de noi, deoarece fiecare dintre noi are propriul adevar.

În realitatea adevărată, toată lumea va avea o opinie, o intenție, din moment ce la toată lumea ii va pasa de celălalt, și nu de el însuși. Și acesta este motivul pentru care nu vor exista argumente între noi, ci doar o conexiune și completare reciproca.

Toată lumea se va ridica deasupra egoismului său personal și va încerca să satisfacă nevoile celuilalt, să îndeplinească dorințele celuilalt. Și acesta este motivul pentru care iubirea și unitatea vor prevala întotdeauna între noi. Poate exista un conflict dacă mă gândesc în mod constant la modul în care să îndeplinesc dorințele unei ființe umane apropiate?

Vom ajunge în curând la această stare, nu avem nicio altă opțiune. Evoluția în sine și criza mondială actuală ne vor aduce la noua realitate. Ridicându-ne deasupra egoismului, ne ridicam deasupra timpului, spațiului și mișcarii, deasupra dorințelor egoiste meschine, spre dorința unei forțe superioare, care este daruire si iubire.

Singura realitate adevarata este forta de a darui, forta iubirii. Trebuie să scoatem toti ochelarii egoisti pe care ii purtăm acum și să vedem adevărata realitate.

Din programul TV „O viață nouă”, Nr 787, 11/01/2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: