Formula corecta a existentei

Intrebare: Muti oameni vad  ca acesta lume luneca in intuneric si vor sa o salveze. Cuvintele tale despre iubirea fata de aproape si unitate le par nerealiste. Mai mult, cand il mentionezi pe Creator, ei il atribuie religiei si nu mai vor sa auda nimic. Deci cum le poti explica ceva ?

Raspuns: Cabala este o stiinta, nu  o religie. Si poate fi explicate la un nivel la care sa fie clar pentru toata lumea.

Accepti faptul ca luma noastra a devenit integrala si globala? Vezi ca esta o forta generala care o controleaza? Noi dezvaluim cum totul este inseparabil, interconectat si se dezvolta in anumite faze.

Nu stim ce se va intampla in momentul urmator, dar totul in natura este absolut gandit si planificat. Putem folosi fortele care sunt inerente naturii.

Totul in natura este conectat intr-un singur sistem, deci haideti sa fim impreuna si sa devenim un singur sistem! De aceea atragem o influenta pozitiva din natura. Nu vorbesc despre ceva artificial, dimpotriva, daca dorim sa folosim orice forta a naturii trebuie sa venim mai aproape de acelasi fenomen, sa ii devenim similari si sa stabilim o conectare. Aceasta regula se aplica peste tot si tuturor fortelor din natura, inclusiv fortei magnetice si electrostatice pe care le putem simti ca forte ascunse.

Cu cat mai mult devenim asemanatori acestor forte, cu ata mai mult le putem folosi si simti influenta. Cu cat mai aprope de tine imi sunt gandurile, cu atat mai mult te simt si sunt conectat cu tine. Apoi vom deveni mai aproape, ne vom intelege unul pe celalalt si ne vom ajuta.

Cu alte cuvinte trebuie sa intelegem urmatoarele :

  1. Suntem in mijlocul Naturii si suntem o parte integranta a ei, dar nu suntem stapanii ei, nu suntem deasupra ei.
  2. Trebuie sa recunoastem ca suntem conectati impreuna si toate stiintele moderne arata acest fapt.
  3. Suntem cea mai daunatoare parte a naturii, o conducem spre catastrofa, in timp ce tot restul naturii este in armonie in jurul nostru. Daca exista vreo problema , este din cauza noastra.
  4. De aceea trebuie sa gasim formula corecta a existentei! Toti trebuie sa fim de accord ca aceasta este formula participarii  mutuale si interconectarii si in general, sistemul integral ne obliga.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 10/24/10, “Matan Torah”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed