Forţele impure ale lui Balak

Midrash Rabba, Parshat Balak: Pasărea în Parshat Balak îi dezvăluie lui Balak secrete care nu au fost cunoscute de către nimeni. Printre altele, pasărea i-a spus lui Balak că-i va învinge pe copii lui Israel dar în cele din urmă va cădea în mâinile lor.

Într-o încercare anterioară Balak a făcut tot ce a fost necesar pentru ca pasărea să vorbească. S-a înclinat în fața ei, a ars tămâie pentru ea, dar pasărea a zburat departe de el.

Mult mai târziu pasărea a revenit atunci când o flacără i-a ars coadă. Aceasta i-a arătat lui Balak îndată că, controlul Creatorului prevalează în cele din urmă puterii lui impure.

Balak nu a putut câștiga deoarece cel mai înalt punct este dăruirea universală și iubirea. Doar la un asemenea nivel este posibil să fii precum Creatorul.

Întrebare: Ce indică miracolele din linia stânga?

Răspuns: Acestea nu sunt miracole, este doar egoismul creat de Creator, deoarece o structură spirituală, lumea spirituală, este creată doar prin descoperirea ego-ului și corectării acestuia. De fapt lumea spirituală nu există. O creăm din ego-ul care este găsit în noi și din Lumina pe care o atragem de sus.

Influența Luminii asupra ego-ului este ceea ce construiește stări sau imagini de cooperare mutuala, conectându-le astfel împreună. Acestea sunt forme de cooperare reciprocă între două forțe opuse.

În măsura în care atragem Lumina și dorim să ne asemănăm cu Creatorul, egoul se naște și se dezvoltă în noi. Despre această este de asemenea scris, “Cu cât este omul mai măreț, cu atât mai mare este Înclinaţia sa Rea” (Sukkah 52a). Așa că, în măsură în care este o creștere spirituală, cresc și problemele.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 08.07.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: