Gândul este forţa cea mai mare

Întrebare: Este posibil să măsurăm un gând, în lumea noastră? Este un val electromagnetic sau altceva?

Răspuns: Gândurile noastre sunt absolut imateriale. Bineînțeles, ele dau niște reprezentări materiale în noi. Putem măsura diferite potențiale cu ajutorul encefalogramelor creierului etc., dar acestea nu sunt gânduri în sine, ci mai degrabă o consecință a purtătorilor materiali, care reacționează atunci când se întâmplă ceva în ei.

Gândul este cea mai mare forță, cu care poți răsturna întreaga lume. Este mai presus de lumea noastră, dar coboară aici, ca un semnal de control.

Întrebare: Înseamnă că ceea ce este cel mai invizibil este cel mai puternic?

Răspuns: Cu siguranţă. De exemplu, ce este de văzut într-o bombă atomică? Un kilogram de o anume materie. Ce se întâmplă când explodează? Dacă conectați elementele opuse, unele cu altele, să zicem, plus și minus, ce energie obții ?!

Întrebare: Putem compara această energie eliberată, cu un gând?

Răspuns: Nu, gândul este mult mai puternic, deoarece nu este limitat de distanţă şi forţă. Totul depinde numai de cel care îl folosește și de modul în care îl folosește.

Întrebare: Poate fi puterea gândirii, negativă? De exemplu, este un gând, chiar și un deochi?

Răspuns: Da, acestea sunt gânduri foarte dăunătoare care nu trebuie folosite, dar ele există.

Întrebare: Spunem că spiritualitatea este detașată de corporalitate. Dar chiar dacă un gând nu este material, el totuși ne afectează. Este aceasta o influență unică?

Răspuns: Nu. Spunând că spiritualitatea nu afectează corporalitatea, înţelegem ceva complet diferit. Cu toate acestea, spiritualitatea controlează corpul. Ce altceva poate controla materia dacă nu spiritul?

Întrebare: Înseamnă că gândurile imateriale controlează corporalitatea?

Răspuns: Bineînțeles. Dacă am ști cât de mult stricăm lumea cu gândurile noastre, nici măcar nu-mi pot imagina ce am face! Uitați-vă în ce condiții fizice există oamenii și cât suferă corpurile lor! Este numai din cauza gândurilor noastre rele.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 2/3/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed