Gândurile şi mintea

Întrebare: Ce sunt gândurile şi mintea?

Răspuns: Gândurile nu există de la sine. Gândurile au loc în minte. Mintea este derivată din dorinţele noastre. Dorinţele noastre sunt derivate din dorinţa Creatorului. Dorinţa Creatorului este derivată din intenţia Lui.

Acest lanţ precis se manifestă în noi pentru a crea dorinţe. În acest caz, dorinţele revelează gânduri, iar gândurile animă mintea. Odată ce se formează o anumită reţea de gânduri şi noi putem să o stăpânim şi să o operăm, atunci suntem capabili să ne evaluăm dorinţele, influenţa Creatorului şi să încercăm să ne conectăm mintea cu mintea Lui şi dorinţele noastre cu ale Lui.

Dorinţele sunt primare, iar mintea serveşte dorinţele. Reiese că, cu cât cineva are dorinţe mai multe, cu atât este mai mare mintea care le serveşte şi satisface.

Întrebare: Înseamnă că oamenii foarte egoişti sunt mai deştepţi?

Răspuns: Un egoism ridicat nu înseamnă mare, ci unul versatil. În acest caz, mintea umană a unei persoane creşte. Totuşi, dacă egoismul este mare, dar îndreptat într-o singură direcţie, mintea este foarte mică şi îngustă.

Să spunem că vreau să câştig un miliard de dolari. Un astfel de egoism este îndreptat doar într-o direcţie. Totuşi, dacă vreau să câştig bani, să fiu un om de ştiinţă şi să ştiu ce este universul, atunci mintea mea dezvăluie toate aceste dorinţe. De aceea, trebuie să fiu foarte versatil pentru a putea să le împlinesc.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 15.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: