Găsește centrul grupului!

Rabaș: „Iubirea pentru prieteni  – 2”: Prin urmare, baza principală pe care poate fi ridicată clădirea sfințeniei este legea „Iubește-ți aproapele”. Prin aceasta se poate dobândi nevoia de a dărui satisfacție Creatorului. După aceea, poate fi frica, adică teama că poate nu este în stare să dea mulțumire Creatorului. Când trece de fapt acea poartă a fricii, el poate ajunge la credință, fiindcă credința este vasul pentru insuflarea Divinității, după cum a fost explicat în numeroase locuri.

Întrebare: De ce frica este o poruncă, iar iubirea pentru aproape nu este?

Răspuns: Frica este o trezire de jos, care este extrem de necesară. Credința în sine este calitatea de dăruire. Dar, eu nu am să mă concentrez pe aceste trei condiții. Cel mai important lucru este să găsești centrul grupului.

Centrul grupului este punctul în care fiecare se anulează pe sine. Aceasta este definiția unui embrion, atașamentul său față de Parțuf-ul Superior (Fața Superioară). Cu alte cuvinte, este un grad următor deasupra ta și tu trebuie să găsești centrul grupului de la care să urci. Prin acest centru, tu primești Lumina care vine la tine ca prin niște capilare.

Din KabTv „Ultima generație” 12/04/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: