Gena separarii si a conexiunii

Intrebare: Cum pot sa stiu daca invat in mod altruist (Lishma-In Numele Ei) sau egoist (Lo Lishma-Nu in Numele Ei)?

Raspuns: Totul depinde de scopul pe care incerc sa-l ating. Daca scopul meu este sa ma anulez pe mine insumi in fata grupului si astfel sa pot primi de la el gena spirituala corecta (Reshimo) si sa o realizez, atunci este un studiu corect.

Cu punctul meu din inima, vin in grup si devin parte din el. In acest caz, grupul planteaza in „punctul meu din inima” propria sa Reshimo. Eu nu am tipul de Reshimo pe care o poseda grupul. Aceasta Reshimo este noua pentru mine, din conexiunea anterioara si din separare (rupere). Accept aceasta Reshimo ca fiind primordiala. Ea devine a mea si eu ma ridic la dorinta care trebuie sa fie corectata.

Reiese ca eu actionez prin conexiunea cu grupul si imi doresc ca aceasta conexiune sa devina adevarata. Cu alte cuvinte, eu corectez ruperea sufletului comun si prin actiunea mea atrag Lumina Superioara, deoarece ruperea raspunde numai Luminii. Din partea mea, eu inalt cererea corecta (MAN, Main Nukvin sau Apele Feminine) si primesc corespondenta Luminii, Lumina corectarii (MAD, Main Duhin sau Apele Masculine).

Deci, daca actionez in grup si ma anulez pe mine in fata importantei telului spiritual si conectarii pe care mi-o demonstreaza grupul, inseamna ca inaintez corect. Nu exista un alt criteriu. Pot sa stiu tot ce este scris in carti perfect, sa muncesc greu in grup si in raspandirea Cabalei, dar avansarea mea spirituala depinde doar de constientizarea corectiei conexiunii dintre noi. Nu avem nimic altceva de facut in aceasta lume.

Totul este evaluat numai in functie de vreo miscare pe care am facut-o sau nu pentru obtinerea unitatii. Sunt oameni care au studiat Cabala zeci de ani dar nici macar nu se gandesc la uniune. Si daca se intampla asa, acesta nu trebuie nesocotit; inseamna ca pur si simplu nu s-a maturizat inca. Altfel ar fi avansat in vreun fel, insa este mai bine decat sa nu faca nimic.

Si pana cand omul nu incepe sa simta punctul lui din inima, el nu a pasit pe drumul spiritual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed