Germanii legilor lui Moise, partea 5

Nu îți poți ascunde natura

Comentariu: Ludwig Feuerbach, un celebru filosof german al secolului al XIX-lea, a scris: „Evreii și-au păstrat particularitatea până în prezent. Principiul lor, Dumnezeul lor, este cel mai practic principiu din lume, și anume egoismul și, în plus, egoismul sub forma religiei. Egoismul este Dumnezeul care nu-i va lăsa pe slujitorii săi să se rușineze. Egoismul este în esență monoteist, pentru că are ca scop doar unul singur, el singur ”. (Esența creștinismului)

Răspunsul meu: Acesta este un exemplu al modului în care se poate înțelege esența religiei evreiești în mod contrar.

Întrebare: Adică a văzut monoteismul în mod specific în cadrul egoismului și al iubirii de sine. Nu este egoismul un Dumnezeu printre alte națiuni? Totul este banal. Egoismul se manifestă peste tot: atât religios, cât și laic.

Răspuns: Faptul este că și acum mulți evrei sunt asimilați în locuri din America și Europa. Nu este prima generație care se dizolvă printre națiunile lumii și nici nu știm dacă au evrei în familia lor. Dar oamenii o pot ghici din anumite semne din comportamentul lor, din modul în care comunică.

Deși acesta pare a fi complet îndepărtată de evrei și nu există nicio educație evreiască în pedigree-ul său de câteva generații, totuși, dacă te uiți atent, poți vedea că este evreu. Puteți chiar să spuneți dacă aparține leviților sau lui Cohen.

Nu poți scăpa de asta. Acesta apare prin anumite obiceiuri și comportamente, deși s-ar putea să nu fie nici măcar conștient de asta. Dar oamenii o simt.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de KabTV, 12.08.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed