Ghid de Team Building, partea 11

Sunt relațiile financiare acceptabile într-o echipă?

 Întrebare: Nu este recomandat să avem relații financiare, să împrumutăm bani sau să primim servicii în cadrul echipei. Suntem cu toții în procesul de construire a conexiunilor calde. Pot relațiile financiare să aducă conflicte nedorite? Cât de critică este această situație?

Răspuns: Sută la sută, acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Acest lucru ar trebui suprimat de prietenie. Adică, îmi poți face un cadou la ziua de naștere, să zicem, o sticlă de whisky și îți voi aduce ceva cadou. Cu toate acestea, nu pot exista relații pur financiare și dependențe. Nu au loc în echipă.

Acestea sunt condițiile pe baza cărora apare grupul. Dacă există astfel de excese, acestea trebuiesc oprite imediat. Astfel de oameni ar trebui îndepărtați imediat din grup.

Întrebare: Chiar și așa? Adică, dacă dintr-o dată doi oameni au intrat în contact financiar, cineva a dat un loc de muncă cuiva?

Răspuns: Acesta nu mai este un grup, nu există relații de prietenie între ei.

Întrebare: Dacă eu sunt șeful și el este subordonatul meu, nu mai putem fi în același grup?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Ne putem oferi servicii unul altuia?

Răspuns: De asemenea, în rare ocazii. Depinde de serviciile prestate.

Comentariu: De exemplu, cineva este instalator și cineva este dentist. Se ajută reciproc, își oferă unele reduceri pentru serviciile lor. Până la urmă, astăzi nu există încredere în nimeni. Dacă apelezi la un instalator, mergi să-ți dai seama la ce va face el. Și astfel, am deja un prieten.

Răspunsul meu: Nu știu. Nu e simplu. Cel puțin în primele etape, este mai bine să obținem ajutor de la alte grupuri. Nu confundați relațiile noastre interne cu unele externe oportuniste.

Din „ Management Skills”  KabTV 18/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: