Greșelile lui Hawking

Comentariu: Renumitul profesor de fizică britanic, Stephen Hawking, a avertizat că progresul va conduce umanitatea spre sfârșitul ei. El a sugerat stabilirea de colonii în spațiu unde oamenii ar putea trăi.

Răspuns: Oamenii de știință de azi își dau seamă că au ajuns la un impas. Nu au nicio soluție de oferit la problemele cu care se confruntă umanitatea, iar ei continuua să dezvolte tehnologii care ne vor scoate de pe Pământ, către stele, în adâncurile naturii și nimic mai mult.

În trecut, am crezut că știința ne va salva de toate problemele și că progresul tehnologiei, educației, culturii și informației va face posibil ca umanitatea să se ridice mai presus de toate, dar începem să înțelegem că acest lucru nu ne va duce către fericire.

Știința de astăzi începe să ne arate că totul depinde de om, de dezvoltarea noastră, nu de dezvoltarea intelectuală, deoarece intelectul îl folosim în mod egoist, pentru binele personal, pentru înrobirea altora și anihilează propriile noastre realizări. Acum cincizeci de ani nu ne-am fi putut imagina că vom ajunge în această situație.

În anii 60 ai secolului 20, au început zborurile spațiale; a apărut visul American – toată lumea urma să aibă o casă, o mașină, o slujbă, beneficii sociale, etc. Ce se întâmplă astăzi? Clasa de mijloc este distrusă; de fapt, nici nu mai există; studenții din familiile cu venit mediu sunt forțați să lucreze part-time pentru a se întreține în facultate.

Ego-ul s-a dezvoltat în asemenea măsură încât un procent din populația lumii deține și contoleaza majoritatea bogățiilor, în timp ce restul de 99%, clasa de jos, a rămas fără capacitatea de a se dezvoltă, existând doar cu firimiturile necesare supraviețuirii, satisfăcând nevoile procentului superior.

Întrebare: În opinia ta, vor reuși oamenii de știință să spargă gândirea asta către una nouă în viitor?

Răspuns: Viitorul nu depinde de oamenii de știință ci de schimbarea percepției psihologice a omului faţă de om. În present, umanitatea nu are puterea de a implementa această schimbare deoarece lumea este condusă doar conform înclinațiilor egoiste.

Acest lucru este evident pe noate nivelurile de dezvoltare din natură: animal, vegetal și chiar mineral, şi mai mult pentru ca omul care este ajutat de știință și tehnologie să gestioneze în mod egoist toate acestea pentru beneficiul personal.

Întrebare: Apare eterna întrebare, ce este de făcut?

Răspuns: Această nu este o întrebare eternă. Se ridica în față noastră numai în prezent, deoarece se ridica din adâncurile unei umanități disperate, obosite, dezamăgită de faptul că nu are capacitatea de a face ceva. Iar răspunsul este în Cabala și suntem obligați să îl aducem la fiecare om. Această este sarcină noastră.

Ajutați-ne în asta! Sunt sigur că vom reuși în acest demers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed