Gustul divin al daruirii

Intrebare: Este neclar, de ce creatia face o restrictie si da la o parte placerea? De ce nu poate fi aproape de Creator si sa primeasca de la El?

Raspuns: Nu alung placerea, ci o senzatie neplacuta. In acel moment, nu mai simt placere. Daca imi dai o farfurie extrem de eleganta, dar asta ma face sa ma simt jenat, atunci nu mai simt placerea de a folosi acea farfurie. Aceasta implinire infinita nu ma face sa ma mai simt bine!

De altfel, eu trebuie sa imi trezesc gustul pentru placere, din nou. Cand obtin calitatea Bina si incep sa actionez de dragul daruirii si, apoi, incep sa primesc de dragul daruirii, trebuie, din nou, sa imi trezesc in mine gustul pentru placere.

Asadar, acestea nu mai sunt aceleasi gusturi pe care le-am simtit inainte, ci un tip de placere complet diferit, pe care o ofer Creatorului. Inainte de toate, iau dorinta Lui si o umplu. Verific cu ce fel de iubire mi-a dat El aceasta bucata de placere si vreau sa umplu spatial gol din El. Este gol, deoarece nu am acceptat aceasta implinire de la El.

Ma gandesc la bucuria Lui, la ce fel de placere va primi cand ma va implini pe mine. Si, deoarece simt tipul de placere pe care i-o ofer Lui, inteleg, acum, ce tip de implinire trebuie sa iau de la El si in ce forma sa il inveselesc.

Cand incep sa experimentez placerea din daruire, nu mai simt vechiul gust al placerii in  interiorul meu, deoarece ma apropii cu o intentie noua.  Asa cum rusinea distruge toate placerile primirii pentru sine, la fel, intentia ce apartine daruirii  anuleaza gustul simplu din mine. De aceaa este numita achizitia vaselor sau a dorintelor noi.

Ambele, daruirea si primirea dorintelor in mine, sunt complet noi, se spune ca de “613” ori mai mult decat ce am avut inainte. Aceasta multiplicare extinsa vine exact din rusinea care ne permite sa ne crestem dorintele si placerile de 613 ori.

Asta este rusinea care apare din diferenta dintre mine si Creator, diferenta dintre situatiile noastre. Asta nu este doar un fel de senzatie, ci o masura exacta a modului in care El daruieste, total, asupra mea, in timp ce eu sunt un primitor. Este exact la fel cu marimea rusinii.

Si diferenta nu rasare datorita vreunei primiri materiale, ci este o diferenta  in intentiile noastre.

Astfel, daca lucram cu aceasta rusine, ca sa o transformam in respect si onoare, obtinem, apoi, aceasta crestere  de “613” ori.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, din 27.06.2011, Prefata la Intelepciunea Cabala

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed