Îl vei vedea pe Creator în credință mai presus de rațiune

49.01Întrebare: Rabash scrie că o persoană ar trebui să spună: „Vreau să fiu un lucrător al Creatorului chiar dacă nu am idee despre această lucrare”. Când începe această perioadă, cine mă aduce în această stare: Creatorul, sau este pregătirea mea?

Răspuns: Nu contează dacă Creatorul vă aduce într-o anumită stare sau dacă vă pregătiți pentru aceasta. Cum poți fi gata dacă asta nu vine de la Creator? Tot ceea ce este în noi vine de la El și nimic mai mult. Dar depinde de noi cum vom trece prin următoarele stări, cât de mult vom trece prin ele împreună.

Întrebare: Pe de o parte, vreau să dezvălui Creatorul. Pe de altă parte, cer ca El să nu fie descoperit pentru că vreau să cred prin credință mai presus de rațiune. Deci voi fi mereu într-o stare de ascundere și nu-L voi vedea niciodată?

Răspuns: Nu. Îl vei vedea pe Creator, dar Îl vei vedea tocmai în credință mai presus de rațiune, în calitatea dăruirii. În măsura în care ÎL tratezi pe Creator așa cum te tratează El pe tine, în aceeași măsură El Se va manifesta în tine.

Nu ar trebui să-L ȋndepărtezi, ci doar să te aduci pe tine în echivalență cu calitățile Lui. Și atunci ÎL poți simți pe El.

Din  Convenţia Internaţională “Ne ridicăm deasupra sinelui  nostru” 1/8/22, “Mergând cu credință mai presus de rațiune” Lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: