În apusul vieţii

Întrebare: Dacă întrebi un om în vârstă dacă şi-ar dori să fie magician, el îţi va spune: „Mi-ar plăcea, dar nu mai am nicio dorinţă”.

Răspuns: Oamenii bătrâni îşi pierd dorinţele. Ei se simt repinşi de viaţă, sunt obosiţi şi nu mai aşteaptă nimic de la viaţă. Oamenii tineri sunt gata de orice, dar nu au minte. Cum se spune: „Dacă tânărul ştia, dacă bătrânul putea…”

Acesta este modul în care trăim şi astfel, cel mai important lucru este să prezinţi omului, de la începutul vieţii sale opţiunea de a descoperi toată providenţa, atunci el va putea şti cum să se comporte, ce să caute, de ce să fie împlinit, şi nu şi-ar risipi viaţa, ci, din contră, ar aspira la nivelul următor etern.

Întrebare: Putem spune unui om bătrân: „Vino în grupul de educaţie integrală, aici este locul în care vei găsi o dorinţă”?

Răspuns: Absolut! Dar acesta nu este singurul mod în care îl putem atrage. Noi trebuie doar să ne adresăm unui om cu ceea ce vrea el de fapt.

Dacă el are ceva dorinţe asemănătoare, atunci da. Dacă nu, dacă totul este deja mort în el, putem doar să-l atragem să vină să stea cu alţi oameni în vârstă pentru a lua o prăjitură gustoasă şi un ceai. El va vedea, va asculta, şi timpul trece iar el va fi plăcut impresionat să fie  într-o anumită societate. Oamenii în vârstă ar trebui atraşi prin ceea ce noi numim interese ale bătrânilor dar nu cu probleme ridicate.

Acestea ar trebui să se potrivească nevoilor unui om. Nu contează cui ne adresăm, noi trebuie întâi să studiem acest grup de oameni şi dorinţele lor şi să ne adresăm acestor dorinţe.

Din programul KabTv „ Convorbiri cu Michael Laitman” 3/10/2012

2 Comentarii

  1. Dacă omului bătrân i se va propune să cunoască Adevărata descriere a vieţii lui Isus, argumentată prin multitudinea de expresii biblice şi ştiinţifice, atunci el o va citi cu plăcere. (Luaţi apavie,md.) Omul bătrân e obosit de flecăreala celor tineri despre misticism, fie el religios sau ocult. Tinerii se află în drum pentru a ajunge la Adevăr. În timp, ….vreau şi eu un ceai.
    Cu respect

  2. Intentia noastra ar trebui sa fie indeplinirea dorintelor semenilor nostri. „Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!” Trebuie sa ajungem la asta, pentru a ”gusta” iubirea lui Dumnezeu.
    Sa primim iubirea lui Dumnezeu intr-un ”vas” altruist, care lasa sa curga aceasta iubire catre ceilalti, sa o simtim permanent..

    Pana atunci, sa gustam un cei impreuna 🙂
    cu drag,
    Toni

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: