În braţele cabaliştilor

Întrebare: Percepţia mea asupra lumii va fi mereu reînoită până când pot primi un suflet, ceea ce semnifică percepţia spirituală ?

Răspuns: În timp, veţi descoperi că această lume este mult mai complicată decât ce vedeţi în percepţia voastră superficială. Veţi simţi forţele care sunt în spatele acţiunilor şi veţi vedea că toată lumea este sub influenţa acestor forţe ca nişte păpuşi care sunt acţionate de dorinţe invizibile, într-un fel de joc.

Întrebare: De ce este aşa de complicat ?

Răspuns: Nu este complicat deloc: este un calcul simplu. Puteţi trăi ca un „animal”, sau atingând întreaga realitate. De-a lungul drumului, pare complicat, dar numai deoarece voi descoperiţi ceea ce nu înţelegeţi prin voi înşivă. Astfel, veţi începe să înţelegeţi imaginea de ansamblu.

Fără acest studiu nu veţi obţine cunoaşterea şi nu veţi atinge forţa spirituală. Complicaţiile apar numai în sistemul de comunicare dintre voi. Dar mai profund, când voi aderaţi la „spirit în spirit”, nu există întrebări. Ai devenit similar cu aceasta şi „toate lumile”, ceea ce înseamnă că toate disimulările dispar. Procesul de învăţare este mereu profund. Când o persoană începe să înveţe, nimic nu e înţeles şi, cu cât avansaţi mau mult, cu atât mai multe întrebări aveţi. Nu e întâmplător că oamenii de ştiinţă admit, sincer, cât de puţin cunosc despre lume. Pe de altă parte, „experţii” ignoranţi, care nu văd mai departe de câţiva centimetrii în faţa nasului, spun că totul este „clar”…

Întrebare: Totuşi, de ce cabaliştii utilizează un limbaj pe care nu-l înţeleg? De ce nu exprimă totul printr-o analiză detaliată, într-un mod organizat? Ce este tot acest „simbolism” ?

Răspuns: Ei nu au de ales, crede-mă, ei nu vor să te încurce. Dimpotrivă, ei sunt ca părinţi iubitori care se neliniştesc pentru copilul lor, născut mai târziu. Deoarece ei înţeleg structura ta interioară şi structura spirituală, ei te conectează cu structura interioară a lumii, cu adevărata realitate. Ei au nevoie să vă poarte în braţe, ca pe un copil, ca o „bucată de carne” care nu e o fiinţă umană încă, la nivel spiritual. În timp ce vă poartă, voi creşteţi, acumulaţi impresii şi experienţă de acţiuni şi reacţii spirituale, până când vă lasă jos, pe „gazonul” lumii.

 

Partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 08.03.2013, „Pacea”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed